Alte știri

(foto) Mihai Eminescu omagiat și după gratii! Mai mulți deținuți au recitat poezii și au interpretat cântece pe versurile marelui poet

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 15 ianuarie 2019, când întreaga ţară a celebrat Ziua marelui poet Mihai Eminescu, sărbătoarea a fost marcată și în instituțiile penitenciare.  Astfel, cu ocazia împlinirii a 169 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei românești, mai mulți deținuții din custodia penitenciarelor au participat la activități de comemorare a scriitorului.

În cadrul evenimentului, persoanele private de libertate s-au familiarizat cu creația poetului, au interpretat cântece pe versurile lui, prezentând și o expoziție de desene la acest subiect. Totodată, deținuții au avut posibilitatea să își expună sentimentele pe care le-au trăit recitând opera lui Eminescu.

Activitatea a avut drept scop cultivarea dragostei față de valorile naționale, dezvoltarea limbajului literar și a expresivității acestuia prin recitarea operelor eminesciene.

De menționat că, anual în penitenciarele din țară este celebrată Ziua lui Mihai Eminescu, poeziile lui fiind îndrăgite în bibliotecile instituțiilor penitenciare și servind drept dovadă că sentimentele omenești sunt eterne.

loading...

Comments are closed.