FOTO // Mii de oameni au participat la deschiderea oficială a Grădinii Publice din Orhei, modernizată de echipa lui Ilan Șor

Orheiul este un simbol al progresului și al dezvoltării urbane. Orașul a devenit și mai frumos după ce parcul a fost inaugurat de Ziua Îndrăgostiților, după o reconstrucție completă. Peste 10.000 de persoane au participat la eveniment, care a culminat cu un concert organizat de Primăria Orhei și Fundația de Binefacere „Miron Șor”. Miron Șor. Cu această ocazie, primarul de onoare al municipiului Orhei, filantropul Ilan Șor, a dat asigurări că acest oraș va deveni cel mai frumos loc din Moldova și din lume.

Deschiderea oficială a parcului orașului a început la ora 16:00 cu un spectacol și surprize pentru copii. La intrarea în parc, copiii au fost întâmpinați cu dulciuri, animatori și actori îmbrăcați în personajele preferate din desenele animate, invitându-i să participe la jocuri educative și concursuri interactive.

Apoi, în prezența locuitorilor orașului, a invitaților municipiului, a cuplurilor de îndrăgostiți, a deputaților și a reprezentanților Partidului “ȘOR”, a fost tăiată panglica.

“Locuitorii din Orhei așteaptă de mult timp acest eveniment. Modernizarea acestui parc a fost o altă promisiune făcută de echipa lui Ilan Șor. Parcul orașului Orhei este un alt loc minunat unde poți petrece oricând timp de calitate alături de cei dragi. Vă felicit pentru acest eveniment minunat. Le mulțumesc tuturor oaspeților, oamenilor frumoși la trup și la suflet care au venit la inaugurarea parcului. Acest proiect a fost realizat din dragoste pentru oameni, pentru că acolo unde nu există dragoste, nu există nimic!” – a declarat primarul Tatiana Cociu.

Iar fostul primar Pavel Verejanu a adăugat următoarele:

“Prin modernizarea acestui parc, municipiul Orhei demonstrează încă o dată că se află pe primul loc și că echipa lui Ilan Șor construiește Europa la ea acasă!”.

Marina Tauber, deputat din partea Partidului „ȘOR”, a mulțumit tuturor celor care au contribuit la reconstrucția parcului.

“Astăzi suntem mai bogați, avem încă un loc unde fiecare locuitor își poate petrece timpul liber și unde totul este gratuit. Modernizarea acestui parc este un nou gest care exprimă marea dragoste a lui Ilan Șor și a echipei sale pentru Dumneavoastră. Sperăm că fiecare persoană își va găsi propriul colțișor în acest parc. Ne bucurăm că mulți copii și tineri participă la acest eveniment. Parcul are un loc special pentru viitorii tineri căsătoriți sau pentru cei care intenționează să facă o cerere în căsătorie. Este un loc pentru toate familiile. Ilan Șor și echipa noastră au creat condiții bune de trai și au transformat Orheiul într-un oraș în care lumea vrea să se întoarcă”, a declarat Marina Tauber.

Deputatul din partea Partidului „ȘOR” și fost viceprimar al municipiului, Reghina Apostolova, a subliniat că parcul modernizat este un proiect de infrastructură implementat în semn de respect pentru locuitorii din zonă și nu numai.

“Nu în zadar, în data de 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților, Ilan Șor și echipa sa au venit din nou cu dragoste la Orhei. Acest proiect de infrastructură a fost realizat aici în semn de dragoste și respect, în primul rând, pentru oamenii din Orhei. Ilan Șor a început proiectele de infrastructură în 2015 și acestea sunt încă în desfășurare. Vă felicit și să fie într-un ceas bun!”, a spus Apostolova.

La eveniment au mai participat președintele de onoare al Partidului „ȘOR”, Valerii Klimenco, foștii vicepreședinți ai raionului Orhei, Marina Cravcenco și Irina Bogaciuc, viceprimarul Valerian Cristea, fostul candidat al Partidului „Șansă” la primăria Bălți, Victoria Șapa, primarul orașului Taraclia, Veaceslav Lupov și liderul Partidului „Șansă” Alexei Lungu.

“Aici, la Orhei, se află inima Moldovei. Orhei este un exemplu pentru întreaga republică. Este singura localitate din țară cu cele mai frumoase parcuri. Acest proiect demonstrează încă o dată că echipa lui Ilan Șor este pe drumul cel bun. Faptul că voi, de la mic la mare, participați la astfel de evenimente înseamnă că Republica Moldova are un viitor, iar viitorul țării noastre începe de la Orhei. Vom reuși în tot ceea ce ne propunem, pentru că copiii noștri, țara noastră și Dumnezeu sunt cu noi. Sărbătoare frumoasă”, a adăugat Alexei Lungu.

Odată cu inaugurarea parcului de 6,5 hectare, mii de lumini multicolore au fost aprinse, creând o atmosferă de basm. Show-ul a continuat cu un spectaculos foc de artificii.

Apoi, atmosfera de sărbătoare a fost încinsă de celebra trupă Sunstroke Project, care a pregătit un spectacol incendiar și plin de energie.

Printre invitații speciali ai evenimentului, organizat la Orhei, s-a numărat CYGO, un rapper și compozitor talentat din Belarus, care a devenit celebru în 2018 cu piesa Panda E.

“Hai Moldova!”, “Bună ziua din Georgia!”. – au strigat artiștii din cunoscuta trupă georgiană Nikos Band, mulțumind pentru invitația în Moldova. Membrii trupei au început concertul cu megahitul Georgian Disco, care a cucerit milioane de oameni din întreaga lume. Această melodie a fost interpretată la sfârșitul concertului.

Surprizele au urmat una după alta la Orhei. De Ziua Îndrăgostiților, mai multe cupluri de îndrăgostiți au fost invitate pe scena din parc, unde au luptat pentru premiile neobișnuite oferite de echipa lui Ilan Șor. Tinerii au interpretat cântece de dragoste în mai multe limbi în cadrul unui concurs de karaoke. Îndrăgostiții au trebuit, de asemenea, să demonstreze cât de bine se cunosc unul pe celălalt. Câștigătorii au fost cele două cupluri care au dat cele mai multe răspunsuri potrivite și au primit certificate pentru un zbor cu balonul cu aer cald deasupra Orheiului.

Ziua Îndrăgostiților este un motiv în plus pentru a sărbători dragostea și pentru a face un pas important într-o relație. Un tânăr a decis să facă un gest romantic și și-a cerut iubita în căsătorie în prezența a mii de oameni. Emoționată, aceasta a răspuns ferm: ” Da”.

Între timp, primarul de onoare al municipiului, Ilan Șor, la inițiativa căruia au fost implementate toate proiectele grandioase din Orhei, a venit cu cele mai bune urări și a făcut noi promisiuni.

“Orhei este unul dintre cele mai frumoase orașe din Moldova. La Orhei se află cel mai mare parc de distracții din țară, unde totul este gratuit. Aici puteți merge gratuit și cu transportul public. Eu construiesc Orheiul împreună cu echipa mea și cu localnicii. Sunt mândru de toate realizările. În același timp, vreau să spun că orașul Orhei nu este Europa, ci mult mai bun. Din păcate, în zilele noastre, Europa este doar un nume frumos, nu un exemplu de urmat. Vă dau cuvântul meu de onoare că Orheiul va deveni cel mai frumos loc din țară și din lume, indiferent de câte obstacole îmi vor sta în cale. Promit că întreaga Moldovă va deveni prosperă. Toate proiectele de până acum au fost realizate din dragoste sinceră pentru locuitorii din Orhei și pentru toți cetățenii Republicii Moldova”, a recunoscut Ilan Șor.

Lucrările de renovare a Grădinii Publice din Orhei au început în octombrie 2023. În doar câteva luni, parcul s-a transformat într-o oază de liniște, confort și relaxare. Aici oamenii pot admira natura, pot respira aer curat, pot socializa și pot participa la diverse activități culturale și educaționale.

Printre principalele decorațiuni se numără patru instalații arhitecturale moderne, care sunt adevărate bijuterii, unice pentru Moldova. Acestea au o înălțime de 15 metri și au fost construite și instalate chiar în centrul parcului. În plus, aceste instalații sunt decorate cu lumini LED.

O altă atracție este havuzul de peste 70 de metri pătrați, cu 12 arcade iluminate, unde vizitatorii se pot răcori în zilele fierbinți de vară. Potecile pietonale, trotuarele și noile alei oferă posibilitatea unor plimbări și momente de neuitat sub lumina felinarelor. Amatorii de role, biciclete și skateboard-uri se pot plimba pe aleile special amenajate, cu o lungime de 750 de metri și o suprafață totală de 2.300 de metri pătrați. În același timp, au fost construite două terenuri de sport și două terenuri de joacă cu o suprafață totală de 720 de metri pătrați.

70 de bănci instalate în parc îi așteaptă pe toți să se relaxeze după o zi obositoare. Există rampe și balustrade pentru persoanele cu nevoi speciale. Mii de plante decorative completează atmosfera de basm. În plus, au fost amenajate drumuri de acces și a fost construită o parcare imensă.

După cum subliniază echipa lui Ilan Șor, Grădina Publică din Orhei este un simbol al unității, coeziunii și mândriei orașului.

Echipa lui Ilan Șor implementează proiecte similare pentru a îmbunătăți calitatea vieții în Orhei și în alte localități din țară. Cu un an în urmă, tot la inițiativa lui Ilan Șor, cel mai mare parc din Taraclia a fost reconstruit și modernizat.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share