Social

FOTO // Ministerul Sănătăţii: Testul rapid la COVID poate fi făcut gratuit la medicul de familie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Persoanele care prezintă simptome COVID-19 sau care au fost în contact cu o persoană confirmată pot realiza testul rapid la antigenul SARS-CoV-2, gratuit, adresându-se la medicul de familie, informează TVR Moldova

În acest sens, 200.000 de teste rapide de diagnostic pentru detectarea Ag SARSCoV-2 au fost distribuite instituţiilor medico – sanitare publice la nivel naţional, în scopul fortificării capacităţilor de diagnostic şi depistare a virusului în rândul populaţiei.

Testele au fost achiziţionate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgenţă la COVID-19 în Republica Moldova”.

Testarea rapidă trebuie aplicată în primele zile de la debutul simptomelor. După această perioadă, rezultatul testului rapid trebuie ignorat, deoarece ar putea prezenta rezultate incorecte. În situaţia în care persoana prezintă simptome de COVID-19, iar testul rapid este negativ – este necesar să fie efectuat testul prin metoda PCR pentru confirmarea diagnozei.

Testarea rapidă va permite obţinerea rezultatelor într-un timp mai scurt, va spori capacitatea de gestionare a cazurilor şi vor permite măsuri rapide de sănătate publică şi de monitorizare a contacţilor. Aceste tipuri de teste vor fi folosite în unităţile de primiri urgente şi la nivelul asistenţei medicale primare.

Alte 100 000 teste rapide urmează să fie livrate în următoarea perioadă.

Citește și: Câte minute vorbește un moldovean într-un an la telefon

loading...

Comments are closed.