Social

(foto) Ministra Sănătății a început lupta cu taxele neoficiale din spitale: Am solicitat să fie eliminate complet consultațiile contra cost!

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce pe rețelele de socializare mai multe persoane au scris că aici se percep taxe neoficiale în spitalele din Republica Moldova, Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari a mers azi dimineață în inspecție la Institutul Oncologic din Chișinău. Doamna ministră a vrut să afle direct de la pacienți care sunt problemele de care se lovesc.

„O asemenea situație nu are ce căuta într-un loc în care oamenii ajung într-un moment greu al vieții și unde au nevoie de îngrijire necondiționată. Am solicitat conducerii Instituției să fie eliminate complet consultațiile contra cost din cadrul secțiilor spitalicești. Dacă ne dorim un sistem de sănătate modern și aproape de pacienți trebuie să punem pe primul loc binele lor, iar de cele mai multe ori, cuvântul tratează mai mult decât medicamentul”, a spus Svetlana Cebotari.

La fel, Cebotari a solicitat conducerii instituției ca să fie eliminate complet consultațiile planificate de către medici în cadrul Secțiilor spitalicești, contra plată, din moment ce în cadrul Centrului Consultativ Diagnostic sunt absolut gratuite.

Telegraph.md amintește că Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății au fuzionat anul trecut într-un singur minister în rezultatul Reformei Guvernului implementată de Pavel Filip. Astfel, numărul de miniștri în Republica Moldova s-a redus de la 16 la 9.

guvernul filip, ministra Sănătății a început lupta cu taxele neoficiale în spitalele din Moldova, svetlana cebotari

loading...

Comments are closed.