Politic

(Foto) Ministrul Monica Babuc: Școlile și grădinițele din Ivancea și Trebujeni au fost conectate la rețeaua de gaze

Pinterest LinkedIn Tumblr

Miercuri, 5 septembrie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a participat la inaugurarea Gazoductului branșament Ivancea-Brănești-Furceni-Trebujeni. La eveniment au fost prezente atât autoritățile publice locale, în persoana președintelui Consiliului Raional Orhei, Tudor Golub; primarul comunei Trebujeni, Tudor Moraru; primarul comunei Ivancea, Oleg Gașper, precum și locuitori și agenți economici din zonă etc.

În mesajul său, ministrul Monica Babuc i-a felicitat pe toți locuitorii din comunele Trebujeni și Ivancea pentru faptul că începând de astăzi vor fi conectați la rețeaua de gaz, menționând că Gazoductului branșament Ivancea-Brănești-Furceni-Trebujeni este unul de importanță națională. „Acest proiect este pentru oameni, pentru cetățeni, iar prin conectarea la gaze, inclusiv și a instituțiilor de învățământ investim, de fapt, în educația copiilor noștri. Realizarea unor asemenea proiecte ne oferă certitudinea și încrederea într-un viitor prosper aici, la noi acasă”, a subliniat oficialul.

Costul total al gazoductului este de 14 788 142 MDL, dintre care 10 500 000 MDL au fost alocați din contul bugetului de stat, iar 4 288 142 MDL –  din bugetul Consiliului Raional Orhei. Efectuarea lucrărilor  a avut loc în două etape și a implicat un efort considerabil, dat fiind faptul că Gazoductul branșament traversează zona Rezervației cultural-naturale ,,Orheiul Vechi”,  ce cuprinde un relief complex, implicând astfel cerințe speciale în construcția acestuia. Gazoductul are o lungime de 11,08 km presiune înaltă și 7 km 705 m presiune medie. Pe lângă gazoductul subteran, sunt construite 2 stații de reglare a presiunii gazelor și 9 dulapuri de distribuție.

Menționăm că în cadrul localităților beneficiare funcționează 3 gimnazii, 3 grădinițe de copii, 24 de întreprinderi, ÎS „Brănești”, SRL „Pivnițele din Brănești”, Penitenciarul nr. 18, Rezervația cultural naturală „Orheiul Vechi”, Parcul Național Orhei, traseul turistic ,,Drumul Vinului”, precum și numeroase pensiuni turistice.

Ministrul Monica Babuc, pdm, Școlile și grădinițele din Ivancea și Trebujeni au fost conectate la rețeaua de gaze, guvernul filip, partidul democrat, raionul orhei 

Școlile și grădinițele din Ivancea și Trebujeni au fost conectate la rețeaua de gaze, guvernul filip, partidul democrat, raionul orhei 

loading...

Comments are closed.