FOTO // Moldova, campioană europeană la Taekwon-Do. Echipa noastră a obținut 5 medalii de aur și una de argint la Koper, Slovenia

Imnul țării noastre a răsunat de 4 ori în Slovenia, orașul Koper, unde s-a desfășurat cel mai greu campionat din Europa, în perioada 14-22 aprilie 2024. Echipa țării noastre a reprezentat țara cu 8 sportivi, doi arbitri și 2 antrenori împreună cu președintele Federației, maestrul Filat Vasile.

Participanții noștri s-au clasat pe locul 11 în clasamentul general din 33 de țări. Este un rezultat record la așa nivel înalt.

  • Ilescu Ion a ocupat locul 1 la proba tull seniori IV Dan, unde a avut 20 de concurenți în categorie.
  • Marica Ilescu s-a clasat pe locul 1 tull veterani V Dan, iar a doua medalia a fost cucerită la lupte, locul II.
  • Filimon Igor s-a clasat pe locul 1 proba tull senori V Dan, urmat de Filip Petrachi care în aceeași categoria a luat locul II.
  • Panainte Vasile s-a clasat pe locul 3 la categoria spargeri forță individual.

Locul 1 pe țări a fost la proba spargeri forță pe echipe, Moldova fiind campioană europeană și aici.

”Aducem mulțumiri antrenorilor și președintelui Federației pentru susținere și pregătirea sportivilor în cantonament. Conducerea federației internaționale au apreciat înalt nivelul arbitrilor și sportivilor din țara noastră. Mulțumim la toți care au fost alături de echipa țării noastre prin rugăciuni și suport. La congresul președinților s-a votat pentru următoarele europene care vor avea loc în Estonia orașul Tallin, în aprilie 2025, unde echipa țării noastre își propune să scoată și juniori. Tot în anul 2025, în luna august, campionatul mondial va avea loc în Italia, orașul Jesolo, unde ne dorim să reprezentăm țara”, declară Rotaru Teodor, antrenor și arbitru internațional.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share