Social

FOTO // Moldova, în pericol de inundații. Ce fac autoritățile pentru a le preîntâmpina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Salvatorii monitorizează situația privind nivelul apei în râul Prut și fluviul Nistru. Potrivit IGSU pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii au întreprins un șir de acțiuni pentru preîntâmpinarea inundațiilor.

La Soroca în scopul prevenirii revărsării râului Nistru, oamenii legii, ajutați de localnici au construit un dig de protecție în regiunea autogării din oraș. Acțiunea a fost întreprinsă de urgență, întrucât zona respectivă este cel mai jos loc pe unde apa poate intra în oraș.

Activități complexe au fost efectuate și pe plaja din orașul Vadul lui Vodă, unde salvatorii și carabinierii au instalat un dig metalic cu înălțime de 1 metru, pentru protejarea zonei de odihnă.
Lucrările vor continua și pe parcursul zilei de astăzi, 26 iunie, iar lungimea acestuia va fi de 1000 de metri.

Monitorizarea situației este strict efectuată și în posturile de observare pe râul Prut, unde angajații IGSU evaluează situația privind nivelul de creștere a apei. Acțiunile intreprinse de IGSU vin ca urmare a avertizărilor hidrologice (cod portocaliu), emise de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, privind creșterea nivelului apei în râurile Prut și Nistru cu ieșire a apei în lunca râului Prut (în raionale Briceni și Edineţ) și în lunca râului Nistru (în raioanele Camenca, Rezina, Criuleni, Grigoriopol, Anenii Noi, Slobozia și Ștefan Vodă).

loading...

Comments are closed.