Alte știri

FOTO // Moldovean prins în vamă cu bani falși și mașina radiată din circulație

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul audierilor victima a declarat că a căzut pradă escrocilor și că habar nu avea despre cele depistate în vamă

În data de 16 decembrie, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un moldovean în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Nissan, înmatriculat în Franța.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autovehiculul în cauză, autoritățile române au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul marca Nissan este radiat din circulaţie de autorităţile din Franța începând cu data de 16.12.2020.

Totodată, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra bărbatului, în urmă căruia au descoperit, ascunsă în portofelul acestuia o bancnotă de 100 de dolari americani, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice, fiind falsă.

Cu privire la cele constatate, B.R. a declarat că a achiziționat autoturismul în cauză în data de 15.12.2020, în schimbul sumei de 3.500 de euro și nu avea cunoștință că acesta este radiat din circulație. Cu privire la bancnota falsă, bărbatul a declarat că a cumpărat-o de la un cetățean vietnamez, dintr-o piață din Odessa, în schimbul sumei de 1600 de lei moldovenești și nu a realizat că aceasta este falsă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și punerea în circulație de valori falsificate, sub aspectul deținerii, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: echipa.md

loading...

Comments are closed.