Alte știri

FOTO // Moldovean prins, în vamă, cu un buletin românesc fals pe care l-a cumpărat cu 50 de euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bărbatul a recunoscut că a cumpărat „actul” în speranța de a-și găsi un loc de muncă mai bine plătit în Republica Cehă.

În data de 09 decembrie., în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca –  Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din România, ca pasager într-un autocar care circula pe ruta Praga-Chișinău, moldoveanu în vârstă de 28 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care poliția de frontieră română a descoperit ascunsă, în borseta moldoveanului o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe aceasta fiind imprimată fotografia cetăţeanului moldovean.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui cetăţean, ale cărui date nu le cunoaște, contra sumei de 50 de euro, cu scopul de a obţine un salariu mai mare în Cehia, însă nu a folosit documentul ştiind că este fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Sursa: echipa.md

loading...

Comments are closed.