Politic

(foto) Moldovenii își exprimă nemulțumirea față de politica FIFA: De la „Glorie Ucrainei” la „Dodon Gndon și Năstase Pdaras”

Pinterest LinkedIn Tumblr

După decizia Federației de Fotbal a Croației de a-l exclude pe Ognen Vukojevic, o mulțime de oameni a intrat pe pagina de Facebook a FIFA pentru a își arăta nemulțumirea. Majoritatea mesajelor nu erau de susținere la adresa lui Vukojevic sau a lui Demagoj Vida, un alt protagonist al scandalului, dar conțineau mesaje de critică la adresa FIFA și binecunoscuta expresie „Glorie Ukrainei” tradusă în toate limbile lumii.

Rattingul paginii FIFA de Facebook în momentul de față este de doar 1.4. Astfel din 261 de mii de aprecieri la momentul scrierii acestui articol, 152 de mii de utilizatori al Facebook-ului au apreciat cu nota 1 activitatea Federației Internaționale de Fotbal. Nu se cunoaște însă care era ratting-ul paginii înainte de decizia de a-l exclude pe Vukojevic din delegația croată, dar cu siguranță putem spune că „boom-ul” de nemulțumiți de decizia federației croate de fotbal a scăzut considerabil din nota medie a aprecierilor pentru pagina FIFA.

 

Printre cei care și-au exprimat nemulțumirea față de comportamentul FIFA, sau altfel spus cei care s-au alăturat acestui flashmob se numără și unii moldoveni. Unii din ei și-au exprimat opinia față de FIFA ca fiind o structură foarte coruptă, spunând chiar că ar fi subjugată de Kremlin, alții și-au exprimat respectul față de poporul Ucrainean, iar alții au profitat de ocazie să critice politicienii noștri la o scară mai mare, una globală chiar am putea spune.

Mai jos, vă prezentăm câteva capturi care arată reacțiile nemulțumite a moldovenilor față de politica FIFA.

 

 

 

 

 

 

Amintim că după meciul Croația-Rusia, sfârșit cu victoria balcanicilor pe internet a apărut un filmuleț video în care fundașul Croat Demagoj Vida împreună cu un membru al stafului tehnic al echipei, Ognen Vukojevic au strigat „Slava Ukraini”. Federația Croată de Fotbal l-a exclus pe Vukojevic din lot, trimițându-l acasă. De menționat faptul că atât Vida, cât și Vukojevic au jucat o bună parte a carierei la Dinamo Kiev.

loading...

Comments are closed.