Alte știri

(foto) Moldovenii își respectă tradițiile și la sute de kilometri! Cum a fost sărbătorit Mărțișorul la Londra?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deși sunt la sute de kilometri distanță, moldovenii din Marea Britanie nu uită de unde au venit și desigur nu uită de tradițiile și obiceiurile moldovenești.

Britanicii au avut posibilitatea să afle cum se sărbătorește Mărțișorul, o sărbătoare tradițională moldovenească. MărțiShop 2018, un eveniment deosebit a fost organizat de către Asociația Moldovenilor din Marea Britanie, unde moldovenii din Londra și nu numai au avut șansa să se delecteze cu mâncare și muzică tradițională.

Despre acest eveniment comunică într-un articol bloggerița Irina Culic. Aceasta spune că gustările s-au oferit în schimbul donațiilor și nu stătea nici un jandarm să colecteze cu strictețe banii. Fiecare dona cât putea, chiar și o liră sau două.

MărțiShop este un eveniment care își pune drept scop colectarea de fonduri pentru diverse acte de caritate. Anul acesta toți banii adunați vor fi donați Fundației “Donează pentru copii”. Doamna Eugenia Doga, fondatoarea organizației non-guvernamentale care a fost prezentă la eveniment mi-a povestit în cîteva minute de conversație despre Școala de Valori pe care a deschis-o în com. Băcioi, care adună copiii din toate păturile sociale dar mai ales pe cei din familii social vulnerabile și le oferă cel mai valoros dar: educație.” scrie Irina Culic în articolul său încercând să evidențieze faptul că pe lângă distracție și trezirea unor amintiri din patria natală, are drept scop și alte acțiuni de caritate.

La evenimentul dat au participat și două interprete de muzică populară care au încins atmosfera. Valentina Răileanu și Tatiana Miron au reușit să încingă atmosfera încât să se creeze impresia că toți sunt la nuntă în Moldova și nu la sărbătoarea Mărțișorului în Londra.

În inima Londrei au înflorit pentru o zi mărțișoare, iar Moldova și-a smuls hotarele și ajuns până în 23 Grosvenor Gardens.

loading...

Comments are closed.