Alte știri

(foto) Monument arhitectural distrus chiar în centrul Chișinăului. Internaut: Toți tac pentru că nu aduce dividente politice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Această casă individuală este monument de arhitectură de însemnătate locală, introdus în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău la iniţiativa Primăriei. Din câte se vede în imagine, proprietarul imobilului nici că-i pasă de acest lucru și a demarat lucrări de reconstrucție care vor schimba considerabil forma originală.

„Distrugerea acestui monument nu mai interesează pe nimeni”, se întreabă activistul civic Victor Bunescu, care o postat pe Facebook poza de mai sus.

Internauții au comentat că noul primar al Capitalei luptă doar pentru monumentele arhitecturale care îi aduc capital politic, de restul nu i-ar păsa. „Toți tac pentru că nu aduce dividente politice. Vreu să-l vad pe Andrei Năstase la Jurnal TV cum se bate cu pumnul în piept pentru acest monument, la fel cum o făcea pentru clădirea Gaudeamus”, a reacționat un internaut în comentarii.

Mai jos vedeți cum arăta monumentul arhitectural înainte de a fi suspus transformărilor din prezent. Clădirea a fost construită la începutul secolului al XX-lea. Proprietari în 1940 au fost atestaţi moştenitorii lui Lapşuc Iosif. Edificiul este construit la colţul cartierului, ridicat pe un plan rectangular, într-un parter, cu faţadele aliniate la liniile roşii ale străzilor.

adresa: Mihai Eminescu, 28 (colţ str. Şciusev)
loading...

Comments are closed.