Social

(Foto) Noi emoții: Echipa Edelweiss a ajuns cu daruri pentru mămicile de la maternitatea Hânceşti

Pinterest LinkedIn Tumblr

Luna octombrie a venit cu mare bucurie pentru proaspetele mame din Hânceşti. La cea mai recentă vizită făcută la maternitatea din oraş, reprezentanţii Fundaţiei „Edelweiss” au întâlnit aici mămici fericite, familii frumoase, cu poveşti de viaţă impresionante.

De 13 ani, Elena Verdeş şi soţul ei îşi doreau ca familia să li se întregească cu un copil. Acum, după tot acest timp de aşteptări şi speranţă, Elena a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă. Femeia fost copleşită de fericire atunci când echipa „Edelweiss” a venit să o felicite şi să îi ofere o cutie cu lucrurile de primă necesitate, care să îi fie de ajutor la îngrijirea celei mici după ieşirea din spital.

Samira, Artiom şi Patricia, alături de tăticul lor, stăteau în camera de aşteptare, nerăbdători să îşi ia acasă frăţiorul. Petru s-a născut în urmă cu doar câteva zile, iar copiii deja şi-au dat seama că cel mic seamănă leit cu frăţiorul său, Artiom, şi abia aşteaptă să se cunoască mai bine şi să se joace împreună.

Entuziasmul le este împărtăşit şi de mamă, care pe lângă bucuria unui nou bebeluş a rămas profund impresionată şi de gestul Fundaţiei de a le oferi atât de multe lucruri, de care vor avea nevoie atunci când vor ajunge acasă. „Numai am născut şi peste cel mult 20 de minute am primit cutia. Eu nu eram pregătită, iar acest dar mi-a fost de ajutor”, a spus mămica.

Directorul interimar al Centrului Perinatologic din Hânceşti, Ştefan Cojocaru, a subliniat cât de important este acest sprijin pentru familii. El spune că cele mai multe dintre mame vin la spital doar cu câteva lucruri pentru cei mici, iar produsele din cutie sunt mai mult decât binevenite: „Este un suport esenţial pentru familie, mai ales pentru familiile social-vulnerabile este ceva extraordinar. Lumea este foarte mulţumită, mămicile au în prima perioadă practic tot ce trebuie pentru a îngriji de nou-născut.”

De la începutul campaniei, la maternitatea din raion, peste 500 de proaspete mămici din Hânceşti au beneficiat de cutia-cadou.

loading...

Comments are closed.