Politic

FOTO // Noua șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, a fost prezentată în fața procurorilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Împreună cu Maia Sandu, ministru Justiției și Procurorul general interimar au participat în această dimineață la prezentarea șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, care de astăzi își începe activitatea.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Procesul de selectare a procurorului șef al Procuraturii Anticorupție a fost unul complex și realizat după reguli noi, convenite cu mai mulți parteneri de dezvoltare. Într-un final, consider că atât comisia de preselecție, cât și Consiliul Superior al Procurorilor au ales cel mai bun candidat dintre cei care au participat la concurs.

Am reiterat că apreciez foarte mult faptul că doamna Drăgălin a lăsat o carieră de succes în Statele Unite ale Americii și a decis să pună umărul la dezvoltarea Republicii Moldova prin implicarea plenară în lupta împotriva corupției. Dacă vom combate corupția în mod eficient, atunci vor fi create și premisele pentru o dezvoltare durabilă. Mi-am exprimat încrederea că experiența de lucru în calitate de procuror federal din SUA o va ajuta pe doamna Drăgălin să atingă obiectivele propuse în conceptul de management și dezvoltare instituțională cu care a participat la concurs: combaterea corupției, reformarea instituției prin îmbunătățirea și eficientizarea proceselor. Cu alte cuvinte, o reformă structurală serioasă, care va face ca Procuratura Anticorupție să devină o instituție puternică și rezistentă în timp, indiferent de schimbările politice sau guvernamentale din țară.

Și, evident, pe lângă reformarea propriu-zisă, este nevoie ca Procuratura Anticorupție să obțină rezultate concrete în domeniul combaterii corupției, rezultate pe care le așteaptă societatea și cetățenii. Vedem în ultima vreme că există unele progrese. Dar, lucrurile trebuiesc accelerate și făcute cu mare grijă. Viteza nu trebuie să prevaleze asupra calității.

I-am urat succes doamnei Drăgălin și am asigurat-o că are tot sprijinul din partea Ministerului Justiției, care este gata să pună umărul la realizarea obiectivelor pe care și le-a propus. Suntem deschiși să promovăm toate modificările legislative care sunt necesare pentru eficientizarea activității organelor procuraturii”, a declarat Litvinenco, ministrul Justiției.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi persoane în picioare
Noua șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând jos şi interior
Noua șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane stând jos, persoane în picioare şi costum
Noua șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi persoane în picioare
Noua șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin
loading...

Comments are closed.