Social

(Foto) Numeroși pelerini au pornit într-un Drum al Crucii de la Chișinău spre orașul Soroca

Pinterest LinkedIn Tumblr

Luni, 16 iulie, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în prezența icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini” (Trihirusa), la Sfânta Mănăstirea Ciuflea din inima Chișinăului.

După Sfânta Liturghie, a avut loc un Tedeum în fața acestei icoane, ce a fost oferită în dar de către obștea Mănăstirii Ciuflea, Catedralei Episcopale din municipiul Soroca. Iar, mai apoi, numeroși credincioși în frunte cu slujitorii Domnului au purces pe jos într-un Drum al Crucii spre orașul Soroca. Cu multă bucurie pelerinii au fost întâmpinați la marginea or. Cricova, de către preotul-paroh Nicolae Andrieș împreună cu enoriașii bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din această localitate.

În seara zilei de 16 iulie, cu ajutorul lui Dumnezeu, procesiunea cu Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” au ajuns la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din s. Măgdăcești, r. Criuleni. Marți, după Sfânta Liturghie în biserica din Măgdăcești, participanții la procesiune au continuat itinerarul spre municipiul Orhei.

Este preconizat ca în seara zilei de 24 iulie, participanții procesiunii să ajungă în orașul Soroca, iar la data de 25 iulie, când din nou este sărbătorită icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” în preajma monumentului Sfântului Ștefan cel Mare din Piața Libertății a municipiului Soroca va fi slujită Sfânta Liturghie praznicală de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir împreună cu un sobor de arhierei, stareți de mănăstiri, protopopi și preoți.

Drum al Crucii spre orașul Soroca, ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, biserica si religie 

moldovenii pe drumul crucii, manastirea ciuflea, biserica chisinau

icoana macii domnului cu trei mini, drumul crucii, mitropolitul vladimir

loading...

Comments are closed.