FOTO // O altfel de hartă a Moldovei. Cu voturile PAS și PPDA, socialiștii au deja 17 președinți de raioane

Președinți de Raioane, Aleși, PAS, PPDA, Alegeri locale 2019

După alegerile locale generale din toamna anului 2019, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova câștigă tot mai mult teren la nivel de conducere a consiliilor raionale din țară în raport cu celelalte partide politice.

Astfel, la data de 3 decembrie, doar 5 raioane încă nu și-au ales un Președinte de Raion.

Din numărul total al celor deja aleși, PSRM are la moment 17 Președinți de Raioane, Partidul Democrat are 9, PAS și PPDA cîte unul, Partidul „Șor”- 1 și „Partidul Nostru” condus de Renato Usatîi – 1.

Amintim că în presă, după alegerile locale, au apărut adesea informații cum că fie consilieri PPDA sau PAS, au trădat principiile Blocului ACUM și au dat votul pentru președinți de raioane înaintați de către socialiști.
Astfel de exemple sunt scindarea Blocului ACUM la Drochia când consilierii PAS au votat pentru președintele de Raion socialist, fiind mai apoi criticați de către colegii de la PPDA. Situație similară și la Dondușeni, unde candidatul PSRM a ajuns Președinte de raion cu votul a 3 consilieri din Blocul ACUM.
Scandalos a fost și cazul de la Căușeni când doi consilieri de la Platforma DA, au votat un Președinte de raion înaintat de PD, în pofida deciziilor luate de la nivel central al formațiunilor PPDA și PAS.

UPDATE: Încă trei raioane și-au desemnat astăzi, 3 decembrie, Președinții din partea Partidului Socialist din Republica Moldova.

Astăzi, 3 decembrie, consiliile raionale de la Fălești, Edineț și Cantemir, au ales candidații socialiștilor în funcția de președinți de raioane. Harta Moldovei devine și mai roșie.

 

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share