Social

FOTO // O bătrână din Orhei a fost salvată de pompieri din flăcări

Pinterest LinkedIn Tumblr

O femeie în vârstă de 65 de ani a fost salvată de pompieri și transportată la spital după ce, o cameră din interiorul locuinței sale a luat foc. Potrivit informațiilor, pompierii din Orhei au fost alertați să intervină joi, 3 martie, în jurul orei 07:30.

Salvatorii spun că, conform datelor recepționate, a fost observat fum dens din interiorul casei, iar pentru stingerea arderii la fața locului a intervenit un echipaj de pompieri.

Ajunși la destinație, salvatorii au stabilit că focul a cuprins o cameră cu suprafața de 9 m2, iar în interiorul casei se auzeau strigătele de ajutor a unei persoane.

„Datorită intervenției salvatorilor, dintr-o cameră cuprinsă de flăcări și fum dens a fost evacuată o femeie în vârstă de 65 de ani țintuită la pat cu fractură la picior. Persoana a fost preluată la spitalul raional pentru îngrijiri medicale necesare. De asemenea, angajații IGSU au evacuat o butelie de gaz din interiorul casei, astfel evitând producerea unei explozii. Incendiul a fost localizat la ora 07:43 și lichidat complet la ora 08:00”, se arată în nota informativă.

Conform IGSU, în urma incendiului au ars bunurile materiale din interiorul unei camere.

„În urma investigațiilor preliminare efectuate de pompieri, se presupune că incendiul ar fi izbucnit în urma imprudenței în timpul fumatului. Cauza finală și circumstanțele urmează a fi stabilite ulterior de specialiști”.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 26 situații de risc, iar de la începutul anului 2022 în Republica Moldova au fost înregistrate 370 incendii.

loading...

Comments are closed.