Alte știri

FOTO // O bază petrolieră din Chișinău a fost ”asaltată” de pompieri. Care a fost motivul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Experiență nemaipomenită pentru pompierii din capitală. Alături de angajații unei baze petroliere din Chișinău, au participat în cadrul exercițiului tactic de teren pe teritoriul obiectivului. Astfel, potrivit scenariului un incendiu a izbucnit pe teritoriul unei baze petroliere pe rampa de încărcare auto cu produse petroliere la ora, informează Realitatea.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Angajații obiectivului au intervenit la lichidarea incendiului cu forțele proprii, iar în cel mai scurt timp la fața locului au ajuns 2 echipaje din cadrul Detașamentului Salvatori și Pompieri Ciocana din cadrul IGSU, care au simulat localizarea și lichidarea arderii cu apă şi spumogen.

Pe parcursul aplicațiilor tactice salvatorii Inspectoratului au lichidat focare improvizate pe 4 sectoare de luptă, printre care incendiul la rampa de descărcare auto a produselor petroliere, focare de vegetaţie uscată la rampa calea ferată şi arderea la rezervorul cu combustibil.

„Aplicațiile au drept scop verificarea nivelului de pregătire a forțelor primare de intervenție, antrenarea personalului de conducere a obiectivului la stingerea unui incendiu, lichidarea consecințelor situațiilor excepționale şi modul de folosire a mijloacelor de primă intervenţie până la sosire pompierilor și salvatorilor din cadrul IGSU”, se arată în comunicat.

Responsabilii menționează că prin astfel de acțiuni se verifică modul de funcţionare a instalaţiilor automate de semnalizare şi stingere a incendiilor şi mijloacelor de primă intervenţie din dotare a obiectivelor de importanță majoră pe teritoriul Republicii Moldova.

Exercițiile tactice în domeniul protecției civile sunt organizate anual, conform planului de desfăşurare a exerciţiilor tactice de specialitate.

Citește și: Un angajat ASP și un beneficiar, reținuți de CNA pentru mită

loading...

Comments are closed.