Lifestyle

FOTO // O femeie din Texas a suferit arsuri grave după ce a folosit dezinfectant și apoi a aprins o lumânare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Femeia a ajuns la terapie intensivă cu arsuri severe pe tot corpul, după ce soluția cu care și-a dezinfectant mâinile a luat foc și a explodat în timp ce a aprins o lumânare, scrie New York Post, citat de Libertatea

”Oriunde aveam dezinfectant pentru mâini s-a aprins focul. Evident, m-am ars pe toată fața. Și, în doar cinci secunde, întregul meu corp a fost cuprins de flăcări ”, a declarat Kate Wise pentru KHOU-TV din Houston.

Sticla cu dezinfectant care se afla în apropiere a explodat, și flăcările s-au răspândit, a spus ea. Wise a reușit să-și scoată hainele arse și să-și evacueze din casă fiica cu handicap și animalele de companie, în timp ce cele două fiice mai mici ale ei au fugit la vecini pentru ajutor, a mai precizat sursa citată.

Potrivit celor de People, femeia a suferit arsuri pe 18% din suprafața corpului. Începând de joi, ea se vindeca încă în secția de terapie intensivă a unui spital. Departamentul de Pompieri Round Rock investighează cazul.

Experții în sănătate avertizează că multe dintre produsele de dezinfectare pentru mâini conțin alcool și pot fi inflamabile, iar pe sticle există, de obicei, un avertisment care recomandă utilizatorilor să țină produsul departe de surse de foc.

”Alcoolul izopropilic este extrem de inflamabil și se poate aprinde cu ușurință”, a precizat Jennifer L. Rose, director de consultare al Programului de Sănătate și Siguranță în Muncă din Virginia, conform revistei Safety and Health.

loading...

Comments are closed.