FOTO // O tânără de 26 de ani va avea de furcă cu autoritățile române după ce a fost prinsă cu buletin românesc fals

Moldoveanca a recunoscut că a procurat actul contra sumei de 150 de euro în speranța că documentul o va ajuta să-și găsească un loc de muncă mai bine plătit în Franța

În data de 14 decembrie, în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din România, ca pasager într-un autocar care circula pe ruta Praga-Chișinău, o tânără moldoveancă în vârstă de 26 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și a persoanelor, ocazie cu care autoritățile române au descoperit ascunsă, în portofelul fetei, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acesteia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânăra a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră în urmă cu mai mult timp, la Paris, prin intermediul unui cetăţean, ale cărui date de identitate nu le cunoaște, contra sumei de 150 de euro, cu scopul de a obţine un salariu mai mare în Franţa.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Sursa: echipa.md

Total
0
Shares
Total
0
Share