Alte știri

FOTO // Operațiune de amploare SIS-Vamă-PCCOCS: Cinci persoane arestate într-un dosar de contrabandă în proporții deosebit de mari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu angajații Serviciului Vamal și procurorii, au destructurat o grupare infracțională specializată în contrabandă cu mărfuri de larg consum în proporții deosebit de mari. O persoană a fost arestată preventiv pe un termen de 20 de zile, iar alte patru sunt în arest la domiciliu.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Activitatea infracțională a învinuiților a fost documentată pe parcursul ultimelor luni, interval în care s-a stabilit modalitatea de operare a membrilor grupării, a rutelor de deplasare, precum și a locurilor de aprovizionare, depozitare și comercializare a bunurilor de contrabandă.

În cadrul operațiunii, la 01 august 2020, au fost reținute în flagrant 5 persoane, în momentul în care acestea se pregăteau să transmită bunurile beneficiarilor finali, într-o parcare din mun. Chișinău. Învinuiții sunt originari din raioanele Criuleni, Călărași și Fălești. Aceștia au vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, iar unii din ei au fost anterior judecați.

Imediat după reținerea grupării, ofițerii SIS și ai Serviciului Vamal împreună cu procurorii PCCOCS au descins la mai multe adrese din țară, efectuând 14 percheziții. În rezultat, au fost ridicate loturi impunătoare de mărfuri de larg consum, în valoare de peste 1 milion de lei și patru mijloace de transport, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

loading...

Comments are closed.