FOTO // Parada portului popular la Orhei: “Mândru-i portul Orheian”

Orheiul a găzduit astăzi o spectaculoasă paradă a portului popular moldovenesc, la care au participat copii, tineri și bătrâni, îmbrăcați în straie de sărbătoare.

Participanții au defilat prin centrul orașului, prezentând cu mândrie costume tradiționale din diferite regiuni ale țării. Atmosfera de sărbătoare a fost incandescentă, colorată și entuziastă, reflectând respectul și dragostea pentru valorile culturale și tradiționale ale Moldovei.

Parada a fost organizată de primăria Orhei și Consiliul Raional.

“Astăzi, în cadrul acestei parade, avem ocazia să admirăm diversitatea și bogăția portului popular orheian, frumusețea și originalitatea creațiilor meșterilor populari. Prin celebrarea portului popular, ne asigurăm că moștenirea noastră culturală va continua să trăiască și să fie o sursă vie de inspirație.
Vă îndemn să fim mândri de portul nostru orheian, să îl purtăm cu demnitate și să îl promovăm ca o emblemă a identității noastre locale. Să ne bucurăm împreună de frumusețea și autenticitatea sa, să ne amintim de valorile și tradițiile noastre și să le transmitem mai departe cu dragoste și respect.”, a declarat primarul Orheiului, Tatiana Cociu.

“În raionul Orhei este o tradiție frumoasă de a promova portul nostru popular, de a promova tradițiile și de a le transmite din generație în generație. Astfel ne identificăm ca neam și ca țară. Cu Doamne ajută!”, a declarat președintele raionului Orhei, Vasile Adașan.

Evenimentul a inclus dansuri și cântece populare, care au încântat publicul.

“Am sărbătorit frumos această zi. Mulțumim organizatorilor, care de fiecare dată ne uimesc”, a declarat o tânără venită la paradă.

“Doar priviți, câtă frumusețe este aici! Chiar avem cu ce ne mândri!”, a adăugat un alt spectator.

Evenimentul a fost un prilej de a celebra și de a promova moștenirea culturală a Moldovei, exteriorizând frumusețea și diversitatea portului popular.

Parada portului popular de la Orhei a fost un succes răsunător, demonstrând încă o dată că tradițiile moldovenești sunt vii și apreciate de toate generațiile.

Total
0
Shares
Total
0
Share