FOTO // Partidul „ȘOR” a organizat noi proteste în toată țara: 1 Aprilie, ziua mincinoșilor din PAS, care au dus țara în impas

1 Aprilie este ziua PAS și a Maiei Sandu, este ziua mincinoșilor, o zi de sărbătoare pentru cei de la guvernare, care se bucură de felul în care i-au prostit pe moldoveni ca să-i voteze și să-i aducă la putere. Pentru Moldova și cetățenii ei, această zi, însă, va fi încă o zi tristă, în care intră în vigoare noile tarife majorate pentru energia electrică. Sunt mesajele lansate de către mii de membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR”, care au organizat vineri, 1 aprilie, proteste în toată țara. Manifestațiile s-au desfășurat concomitent, în toate raioanele.

Participanții la protest s-au adunat în fața reședințelor administrative din centrele raionale și locale și și-au exprimat nemulțumirea față de deciziile luate de puterea centrală, în urma cărora tarifele pentru produse și servicii cresc ca pe drojdii.

„De astăzi, va trebui să economisim și mai mult. Noile tarife majorate pentru curentul electric intră în vigoare în 1 Aprilie. Tot de astăzi, nu vom mai primi compensații pentru gazele naturale. Cei de la Centrala de la Cuciurgan au spus clar că prețul pentru energie nu se va majora. De ce guvernanții noștri au scumpit și curentul? Să spunem: NU guvernării!”, a spus primarul comunei Piatra, Radu Bușila, în cadrul protestului de la Orhei.

„Glumele de prost gust s-au cam înmulțit în ultimii doi ani. Prețurile nu încetează să se majoreze. Facturile cresc și vor crește în continuare și vor genera efecte în lanț. Se creează impresia că guvernarea a pus gând rău tuturor cetățenilor. Asistăm la o foamete organizată. Este absolut inacceptabil modul în care Maia Sandu și guvernarea gestionează problemele cu care se confruntă țara”, a declarat Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei, care a participat la protestul organizat în sectorul Buiucani al Capitalei.

„Se propune ca, începând cu acest an, să declarăm ziua de 1 Aprilie ca fiind ziua oficială a mincinoșilor din PAS. O putem pune cu culoarea neagră în calendar, este ziua în care în fiecare an se va comemora modul în care PAS și Maia Sandu au mințit poporul pentru a ajunge la putere”, a propus un locuitor al raionului Nisporeni.

„Nu mai avem cu ce achita facturile pentru întreținere. Oamenii noștri mor de foame, guvernarea urmărește să distrugă țara. Cei de la guvernare nu ne vizitează, nu vor să audă ce ne doare, nu-i interesează ce vor cetățenii”, a spus un locuitor al orașului Taraclia.

„Îi cerem actualei guvernări să recunoască faptul că nu este în stare să-și îndeplinească atribuțiile, că nu știe să rezolve problemele cu care se confruntă țara și cetățenii”, a declarat deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, la protestul organizat la Taraclia.

„Guvernarea PAS este o glumă proastă! Vremurile bune promise de PAS se dovedesc a fi vremuri nebune și astăzi simțim încă o dată cu toții ce înseamnă minciuna cu care acești incompetenți au venit la guvernare, iar asta e doar începutul, greul abia urmează, după ce toate prețurile vor sări iar în aer ca urmare a majorării prețului la energie. Această guvernare trebuie să plece cât mai curând de la putere”, a spus o locuitoare a raionului Criuleni.

La rândul său, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a afirmat că guvernarea este obligată să găsească soluții pentru rezolvarea crizelor, nu să caute justificări și pretexte.

„De data aceasta, de 1 Aprilie, trăim o mare dezamăgire. Maia Sandu a promis vremuri bune, unde sunt aceste vremuri bune? Ei se justifică și spun că nu au bani când este vorba despre implementarea bune pentru asigurarea bunăstării oamenilor. Nu ne vom lăsa până când vom da jos această guvernare. Demisia!”, a menționat Marina Tauber, care a participat la protestul organizat la Bălți.

În context, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, susține că deși 1 Aprilie ar trebui să fie o zi a bunei dispoziții și a glumelor, pentru moldoveni este o zi a veștilor proaste. De astăzi, se scumpește energia electrică. Tot de astăzi statul nu mai oferă compensații pentru consumul de gaze naturale. Și tot astăzi se scumpește din nou, a câta oară, benzina și motorina. Prin urmare, Ilan Șor cere acordarea compensațiilor pentru curent și a altor ajutoare pentru cetățeni.

„Cât de grele sunt vremurile bune, nu-i așa? Această guvernare este o glumă proastă. Niște măscărici cu pretenții de oameni de stat, care iau decizii greșite pe bandă rulantă și transformă totul într-un circ ieftin. Dacă tot o încheiați cu compensarea facturilor la gaz, cerem în mod imperativ să compensați diferența dintre tariful vechi și cel nou al energiei electrice. Nu vă bateți joc de oameni. Nu-i condamnați la sărăcie. Vom prezenta în curând, în Parlament, un proiect de lege care să prevadă alocarea acestor compensații. Astăzi, am ieșit din nou în stradă și vom protesta până când această guvernare ipocrită, mincinoasă și criminală va pleca de unde a venit”, este mesajul transmis de Ilan Șor.

În ultima perioadă, Partidul „ȘOR” a organizat mai multe acțiuni de protest în capitală și în celelalte localități din țară. În cadrul acestora, membrii și simpatizanții formațiunii au cerut demisia in corpore a guvernării PAS, pe fundalul scumpirilor fără precedent a resurselor energetice, fapt ce a dus la majorarea prețurilor pentru toate produsele și serviciile. Totodată, reprezentanții partidului au scos în evidență faptul că liderii PAS, care au ajuns la putere marșând pe mesaje anticorupție, s-au dovedit a fi chiar mai corupți decât cei din fostele guvernări.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share