Alte știri

FOTO // Patru decedați și peste 50 de persoane date dispărute în urma inundațiilor în Germania

Pinterest LinkedIn Tumblr

Patru persoane au murit, iar alte peste 50 au fost date dispărute în urma unor ploi violente şi inundaţii în vestul Germaniei, unde şase case au fost luate de apele unui râu, anunţă joi poliţia, informează News.ro

Aceste intermperii s-au soldat cu ”patru morţi în districtul Ahrweiler, decedaţi din cauza intemperiilor sau în urma unor catastrofe”, declară AFP un purtător de cuvânt al Poliţiei din Koblenz.

Bilanţul ar putea creşte.

Astfel, în comuna Schuld, la sud de Bonn, unde şase case sitate pe malul unui râu s-au surpat, iar poliţia numără între 50 şi 60 de persoane date dispărute.

Alte case riscă să se surpe.

Localităţile afectate se află în regiunea Renania-Palatinat, afectată la fel ca restul vestului Germaniei de ploi diluviene, care au condus la revărsarea apelor râului, smulgerea unor arbori din rădăcini şi au inundat drumuri şi case.

Salvatori încercau să evacueze sinistraţi – dintre care mulţi s-au refugiat pe acoperişurile caselor.

Însă numeroase căi de acces au fost blocate, complicând operaţiunile.

Autorităţile îndeamnă locuitorii să rămână acasă dacă este posibil şi ”să se deplaseze la etaje superioare, dacă este necesar”.

Ministrul-preşedinte al landului Renania-Palatinat, Malu Dreyer, se declară ”îngrijorată faţă de toţi cei care sunt în pericol”.

Ploi diluviene au cauzat miercuri moartea unui pompier, care s-a înecat la o intervenţie în Altona, în landul Renania de Nord-Westfalia.

Landurile Saarland şi Mecklenburg-Pomerania Inferioară (nord-est) au fost plasate în stare de alertă de furtună.

Bavaria (sud) a fost afectată dur marţi, iar în districtul Hof s-a decretat stare de catastrofă naturală din cauza inundării unor drumuri.

Citește și: NEWS ALERT // Ex-președintele PSD, Liviu Dragnea iese din închisoare

loading...

Comments are closed.