FOTO // Patul însângerat, devenit simbol al reformelor PAS în domeniul sănătății, a fost instalat în centrul capitalei

Un nou episod al flashmobului organizat de membrii Partidului „Renaștere” a avut loc în această dimineață chiar la statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul orașului, scrie sinteza.org

Reprezentații partidului de opoziție au transferat patul de spital găurit de țepușa galbenă într-o altă locație, dorind să evidențieze indignarea lor și a cetățenilor față de intenția PAS și a Ministerului Sănătății de a închide Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”.

Chișinăuienii care se îndreptau spre serviciu au fost martorii acestui flashmob, iar conform spuselor lui Iuri Vitneanski, unul din liderii partidului „Renaștere”, niciun trecător nu pare să susțină planurile autorităților de a închide acest spital, considerat unic în tratarea bolilor infecțioase.

„În această dimineață, chișinăuienii care se îndreptau spre serviciu au observat un pat de spital găurit cu o țepușă galbenă la monumentul lui Ștefan cel Mare. Nici un trecător nu susține intenția PAS și a Ministerului Sănătății, condus de Alla Nemerenco, de a închide unicul Spital de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă””, a menționat Iuri Vitneanski.

Criticii acuză Guvernul condus de Maia Sandu și PAS că încearcă să submineze structurile sociale din țară, amenințând să distrugă sistemul de sănătate și să forțeze cetățenii să părăsească țara.

De asemenea, membrii partidului susțin că este important și necesar să se direcționeze mai multe fonduri bugetare către sistemul de sănătate, în loc să se cheltuiască sume semnificative pe armament.

De asemenea, reprezentanții partidului din opoziție au subliniat că este extrem de importantă distribuirea corectă a resurselor pentru a asigura dezvoltarea unui sistem de sănătate accesibil pentru toți locuitorii țării.

„Maia Sandu și PAS încearcă să distrugă toate structurile sociale din această țară și să forțeze cetățenii să părăsească țara fără politici sociale și medicamente de calitate. Sistemul de sănătate și sănătatea oamenilor nu este un obiect de cheltuieli. Este necesar să distribuim corect fondurile bugetare, nu să cheltuim milioane de lei pe armament, ci să le direcționăm spre dezvoltarea sistemului de sănătate”, a concluzionat acesta.

Total
1
Shares
Total
0
Share