Social

(foto) Pavel Filip acuză de minciună site-ul Unimedia: Libertatea presei se oprește în fața minciunii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Republicii Moldova a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care a acuzat portalul de știri Unimedia de publicarea știrilor false. Acesta s-a referit la un drum afectat de ploi în localitata Sămănanca, care în viziunea celor de la unimedia a fost reparat în cadrul programului Drumuri Bune, când de fapt, acesta a este un drum vechi.

„Acest portal de știri a publicat astăzi un video în care apare o porțiune de drum afectată de ploile din ultimele zile. Jurnaliștii afirmă că drumul a fost reparat recent prin programul Drumuri Bune inițiat de Guvern. O minciună crasă” scrie Pavel Filip în postarea sa.

Acesta a spus că este o porțiune de drum veche, care nu a fost reparată în ultimii ani. Premierul a mai declarat că zilele acestea a fpst la Sămănanca, a văzut pagubele și promis localnicilor că o să îi ajute la lichidarea consecințelor. Drumul deja se află în proces de reparare.

„În același timp, în satul Sămănanca a fost reparată anul trecut, în cadrul programului Drumuri Bune, o altă porțiune de drum, pe care, într-adevăr, am văzut-o în ianuarie. Atunci sătenii mi-au spus că datorită acestui drum, satul parcă a prins viață, pentru că acolo au apărut copii care se joacă. „ mai scrie prim-ministrul în mesajul său.

Pavel Filip a adresat și ONG-urilor de media, precum Asociația Presei Independente, Centrul pentru Jurnalism Independent și Consiliul de Presă o întrebare. Premierul dorește să afle, ce le spun experții la traininguri jurnaliștilor care nu verifică informația înainte de publicare? Și ce le spun jurnaliștilor care nu oferă dreptul la replică?

„Libertatea presei se oprește în fața minciunii”, a mai scris Pavel Filip, cerând de la această instituție de presă să ceară scuze publice de la cititorii pe care i-au mințit.

Mai jos vă prezentăm pozele cu porțiunea realizată prin programul Drumuri Bune pentru Moldova:

loading...

Comments are closed.