Politic

(foto) Pavel Filip: Am testat astăzi modul în care funcționează serviciul 112!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip a testat astăzi modul în care funcționează serviciul 112, cu o săptămână înainte de inaugurare.

„E o plăcere să văd un proiect pe care l-am inițiat încă în perioada în care eram ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor – deja pregătit pentru lansare. Am discutat cu operatorii, pe care i-am văzut dedicați muncii responsabile pe care urmează să o facă. De săptămâna viitoare vom avea un sistem de intervenție rapid și eficient, astfel încât toți cetățenii să se simtă și să fie în siguranță”, a declarat Pavel Filip.

Premierul de la Chișinău a mai spus că, totodată, acest proiect înseamnă un pas mai aproape de Uniunea Europeană, unde deja funcționează serviciul 112, ca număr unic pentru apeluri în cazuri de urgență.

Telegraph.md menționează că soluția tehnologică 122 procurată este una dintre cele mai avansate la nivel european, până acum fiind implementată doar în Suedia și Danemarca.

partidul democrat, prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip a testat astăzi modul în care funcționează serviciul 112

Prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip a testat astăzi modul în care funcționează serviciul 112

loading...

Comments are closed.