Politică

(Foto) Pavel Filip în discuţie cu ambasadorul SUA: indiferent dacă se află la guvernare sau în opoziţie, PDM are un rol important

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele fracţiunii parlamentare PDM, Pavel Filip, însoțit de către deputații Monica Babuc și Alexandru Jizdan, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chişinău, Derek J, Hogan. Interlocutorii au discutat despre situaţia social-politică din Republica Moldova şi priorităţile de cooperare pe viitor.

Diplomatul american a apreciat transferul paşnic al puterii, care este o dovadă de maturitate politică. Pavel Filip a menţionat că fracţiunea PDM va face opoziţie constructivă în Parlament: „nu va nega orbeşte toate proiectele, dar va susţine iniţiativele bune, cu impact pozitiv asupra cetăţenilor”.
 
Totodată, preşedintele fracţiunii PDM a spus că îşi doreşte o atitudine obiectivă şi corectă din partea actualei majorităţi parlamentare, nu una bazată pe răzbunare şi răfuieli.
 
Ambasadorul Derek Hogan a declarat că în capul mesei trebuie pusă supremaţia legii. Diplomatul a accentuat rolul important al Partidului Democrat, indiferent dacă este la guvernare sau în opoziţie.
 
Pavel Filip a relevat că Partidul Democrat va face o analiză minuţioasă a greşelilor comise, pentru o resetare, astfel încât partidul să-şi consolideze poziţia de forţă de orientare social-democrată europeană.
loading...

Comments are closed.