Social

(foto) PCCOCS a trimis în judecată o grupare ce vindea droguri prin intermediul Viber, Skype și WhatsApp! Aceștia riscă ani grei de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală cu expedierea în instanța de judecată a cauzei penale privind învinuirea unui bărbat în vârstă de 38 de ani de săvârşirea contrabandei cu hașiș în proporții deosebit de mari, comisă în cadrul unei organizații criminale.

Figurantul, în comun cu alți complici, îşi desfăşura activitatea criminală atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în afara ei, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare (Viber, Skype, WhatsApp etc). Organizația criminală avea drept scop acumularea surselor bănești ilegale rezultate din transportarea substanțelor narcotice pe mai multe trasee în Federația Rusă și comercializarea acestora.

În continuare, ajungând în Federația Rusă, automobilele cu substanțe narcotice conduse de membri ai organizației criminale se îndreptau spre Moscova, unde alți membri ai asociației descărcau drogurile și le păstrau în locuri special amenajate (garaje arendate), după care le comercializau în cantități mai mici cumpărătorilor permanenți sau le transportau în alte regiuni ale țării.

În speță, la începutul anului 2010, după ce alt complice a organizat transportarea prin contrabandă din Spania în Republica Moldova a 25 kg de hașiș, făptuitorul, împreună cu altă persoană, s-a deplasat la un garaj din Chișinău, unde au camuflat cele 25 kg de hașiș în rama automobilului său, care era reutilat prin construcție și adaptat pentru camuflarea și transportarea drogurilor.

Tot el, fiind la volanul automobilului indicat, a transportat substanțele narcotice spre Federația Rusă, traversând frontiera de stat prin teritoriul din stânga Nistrului.

Dacă vinovăția acestuia pentru fapta imputabilă va fi demonstrată în procesul de judecată, bărbatul riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

loading...

Comments are closed.