(foto) PCCOCS în colaborare cu Serviciul Vamal au reținut patru persoane, între care și un polițist pentru contrabandă

contrabanda moldova, contrabanda la vama, pccocs, crima organizata, lupta cu coruptia, serviciul vamal

Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 49 de ani, sunt învinuiți într-un dosar de contrabandă cu mărfuri de larg consum, care erau introduse ilegal în țară prin regiunea transnistreană. Printre învinuiți se numără și un angajat al Inspectoratului de Poliție Bender, care era responsabil de escortarea autovehiculelor folosite pentru transportarea mărfurilor de contrabandă.

Toți patru au fost reținuți în cadrul unei ample operațiuni, desfășurată de procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu serviciile specializate ale Vămii.
Activitatea infracțională a grupării a fost documentată pe parcursul a circa trei luni de zile, perioadă în care organele de anchetă au acumulat probatoriul necesar pentru declanșarea operațiunii de reținere.

Astfel, toți membrii grupării au fost reținuți în flagrant chiar în momentul descărcării loturilor de contrabandă într-un depozit aflat într-o zonă de la periferia municipiului Chișinău. Imediat după reținerea acestora, ofițerii serviciilor specializate ale Vămii, în comun cu procurorii PCCOCS, au descins la mai multe locații din Capitală, fiind vizate domicilii, depozite și unități comerciale.

În total, au fost operate 12 percheziții, în cadrul cărora au fost depistate mai multe loturi de mărfuri de larg consum, estimate preliminar la peste 5 milioane de lei. Potrivit materialelor urmăririi penale, este vorba despre loturi impunătoare de sisteme audio/video, cabluri de interconectare, piese auto, articole vestimentare, echipamente de pescuit, aparate de tuns etc.

Totodată, au fost indisponibilizate și vehiculele folosite pentru transportarea mărfurilor de contrabandă sau pe post de antemergătoare.

Potrivit informațiilor deținute, mărfurile erau procurate din regiunile Odesa și Harkov, după care – introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control. Aici și intervenea rolul angajatului poliției, care avea misiunea de a inspecta traseele și de a semnala despre eventuale filtre de control.

Cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în schema de contrabandă deconspirată și tragerii la răspundere a acestora.

Dacă vor fi găsiți vinovați de cele incriminate, învinuiții riscă până la 10 ani de detenție.

Total
0
Shares
Total
0
Share