FOTO // Permis de conducere falsificat și platformă cu modificări la codul VIN, depistate la Leușeni

În punctul de trecere a frontierei Leușeni au fost consemnate două ilegalități, în care sunt documentați doi cetățeni moldoveni.

Unul dintre ei conducea un microbuz ce tracta o platformă cu modificări la codul VIN, iar al doilea deținea pe numele său permisul de conducere falsificat. Ieri, 30 ianuarie 2024, au avut loc descoperirile.

În primul caz, conform analizei de risc au fost trecuți în linia a doua de control unii pasageri de pe ruta „Moldova-Germania”.

Ca urmare, asupra unuia din călători a fost depistat un permis de conducere moldovenesc, cu semne rezonabile de falsificare. La audieri, tânărul de 22 de ani a declarat că procurase permisul prin intermediul unei persoane, identificate pe rețelele de socializare, achitând suma de 300 EUR.

Al doilea conațional documentat s-a prezentat la volanul unui microbuz care tracta o platformă, cu numere de înmatriculare moldovenești. În timpul controlului de rigoare, polițiștii de frontieră au stabilit că numărul VIN nu corespunde cu cel din certificatul de înmatriculare. În declarații, șoferul de 41 de ani a menționat că își achiziționase platforma cu 500 EUR și nu verificase pachetul de documente pentru aceasta.

După procedură, platforma a fost indisponibilizată pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni, iar actul falsificat transmis spre expertiză. Cercetările continuă.

Total
0
Shares
Total
0
Share