FOTO // Peste 100 de militari moldoveni se antrenează în Germania

Peste 100 de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 4-24 octombrie curent, la exerciţiul „KFOR 31 Mission Rehearsal Exercise” (KFOR 31 MRE), care se desfăşoară la Centrul de instruire militară din Hohenfels, Germania.

Exercițiul are ca scop instruirea contingentului de pacificatori care urmează să fie detașat în cadrul operației de menținere a păcii din Kosovo, în anul 2023.

Infanteriştii şi geniştii moldoveni sunt instruiţi în cadrul unor şedinţe teoretice şi practice la capitolul patrulare pe maşini și pe jos, misiuni specifice la punctul de control şi trecere, controlul mulţimii, paza obiectivelor importante, precum şi cercetarea terenului pentru depistarea şi nimicirea obiectelor explozive.

În acest an, militarii Armatei Naţionale se antrenează la „Mission Rehearsal Exercise” împreună cu colegi din Albania, Armenia, Italia, Kosovo, Letonia, Macedonia de Nord, România și Statele Unite ale Americii.

Participarea la exercițiul ” Mission Rehearsal Exercise” face parte din Planul de activitate externă al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2022.

Armata Naţională participă la exerciţiile din Germania începând cu anul 2012.

Ar putea fi o imagine cu 9 persoane şi în aer liberAr putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare, uniformă militară şi în aer liberAr putea fi o imagine cu 6 persoane, uniformă militară şi în aer liberAr putea fi o imagine cu 5 persoane, copac şi în aer liberAr putea fi o imagine cu 4 persoane, în aer liber şi text care spune „EOD”Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, uniformă militară şi în aer liberAr putea fi o imagine cu 9 persoane şi în aer liber

Total
0
Shares
Total
0
Share