FOTO // Peste 149 de localități din 15 raioane, afectate parțial sau în totalitate de lipsa energiei electrice

Situația operațională în rețeaua electrică continuă să fie dificilă în urma condițiilor meteorologice nefavorabile. Peste 149 de localități din 15 raioane, inclusiv municipiul Chișinău, au fost afectate parțial sau în totalitate de lipsa energiei electrice la ora 13:00.

Echipele de intervenție sunt mobilizate pentru a identifica și remedia deteriorările liniilor electrice aeriene și pentru a asigura alimentarea cu energie a localităților afectate. Ninsoarea abundentă și vântul au dus la căderea mai multor arbori peste liniile electrice, provocând numeroase rupturi de conductoare și daune echipamentelor de protecție.

Operatorul Premier Energy Distribution desfășoară acțiuni în colaborare cu Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale pentru deblocarea accesului la instalațiile electrice în localitățile afectate. Compania cooperează, de asemenea, cu autoritățile publice locale pentru deblocarea drumurilor și facilitarea intervenției echipelor de reparații.

Premier Energy Distribution asigură că resursele disponibile vor fi mobilizate pe parcursul zilei și următoarelor zile pentru a rezolva definitiv incidentele de furnizare a energiei electrice. În același timp, se face un apel către populație să respecte cu strictețe regulile de siguranță în legătură cu instalațiile electrice și să raporteze incidentele furnizorului de energie electrică.

Operatorul subliniază importanța evitării contactului cu conductoarele electrice căzute, nedeteriorate și să nu se intervina în instalațiile electrice pentru a preveni riscul de electrocutare. Informațiile urgente despre incidente pot fi transmise la numărul de telefon al Oficiului telefonic 24h: 022 43 11 11.

Total
0
Shares
Total
0
Share