Alte știri

FOTO // Peste 30 de brazi argintii și brăduți pitici, plantați în scuarul „Mihai Eminescu”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Campania de plantare a copacilor în municipiul Chișinău continuă. Astăzi, în scuarul „Mihai Eminescu”, angajații Primăriei, alături de primarul general au plantat 9 brazi argintii şi 30 brăduţi pitici. În următoarele zile, în vazele special create pentru această zonă verde vor fi plantate alte specii de copaci, precum sorbul sau enupărul. Totodată, vor fi amenajate şi vazele cu flori în preajma băncilor, iar săptămâna viitoare în scuar vor fi aduse şi coşurile pentru gunoi.

Tot astăzi, în locul copacilor anterior tăiaţi pe strada A. Puşkin au fost sădiți 7 arţari. În total, pe străzile Puşkin – Bănulescu-Bodoni vor fi sădiţi – 235 de arbori cu balot.

De asemenea, Primăria a anunțat, pentru astăzi, acțiuni de plantare a arborilor și arbuștilor pe următoarele adrese:

Scuarul panoramic (str. Maria Drăgan), Scuarul „Ginta Latină”, aliniamentul stradal N. Milescu – Spătarul; fâșia riverană râul Țiganca, str. Industrială;

Scuarul din bd. Dacia, 50 (Porțile Orașului);

Zona forestieră Aeroport (șos. Muncești, 810/2);

Șos. Balcani colț str. Petricani; parcurile din sectorul Râșcani;

Str. Pietrarilor 17, (în preajma imobilelor).

În diferite zone ale orașului, au fost astăzi plantaţi circa 8.000 de copaci. Este cea de-a 5-a acțiune desfășurată de autoritățile municipale în cadrul Campaniei de toamnă de înverzire a teritoriului capitalei.

Campania va continua şi în săptămânile următoare. Până acum au fost sădiţi în municipiul Chişinău circa 50 mii de copaci.

În acest context, municipalitatea face apel către cetățeni, gestionarii fondului locativ, agenţii economici, conducătorii instituţiilor publice, să participe activ la acțiunile de înverzire a capitalei, pentru a avea un oraș mai verde și cu aer curat.

FOTO // După ani de zile de beznă, sătenii din Bilicenii Vechi se bucură acum de un sistem modern de iluminat stradal

loading...

Comments are closed.