Externe

(foto) Peste 40 de milioane de bancnote de 50 de dolari au fost puse în circulație având o greșeală de scriere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cea mai recentă bancnotă de 50 de dolari australieni, emisă anul trecut, are o greșeală de scriere, într-un text inscripționat foarte mic.

Banca de Rezervă a Australiei a scris greșit cuvântul „responsabilitate”, în engleză. Mai exact, în loc de „responsibility”, a scris „responsibilty”, ultimul „i” lipsind din cuvânt, potrivit BBC.

Reprezentanții băncii au recunoscut că au greșit și au anunțat că vor repara greșeala în următoarele bancnote care vor fi printate.

Pentru moment însă, în jur de 46 de milioane de bancnote cu greșeală sunt puse în circulație în țară. Ele au fost emise la sfârșitul anului trecut, iar greșeala a fost observată de cineva abia după aproape șase luni.

Pe bancnotă apare Edith Cowan, prima femeie membră în Palrlamentul australian. Haina femeii este formată însă din multe rânduri în care este notat un citat al oficialului, din timpul primului său discurs în parlament.

Este o mare responsabilitate să fiu singura femeie de aici și vreau să scot în evidență necesitatea ca alte femei să ajungă aici”, este citatul printat, microscopic, în mod repetat, pe bancnotă.

De fiecare dată cuvântul „responsabilitate” este scris greșit.

Cu toate astea, bancnota nu își pierde valoarea și poate fi folosită, inclusiv pentru schimburi valutare.

loading...

Comments are closed.