FOTO // Pista nouă de la aeroport – proiect unic în Moldova

Odată cu reluarea lucrărilor de reconstrucție a pistei de bază, toate zborurile de pe Aeroportul Chișinău sunt operate în prezent pe noua pistă.

Astfel, compania Avia Invest continuă proiectele de modernizare și reconstrucție a aeroportului, în ciuda crizei cauzate de pandemia de coronavirus.

Lucrările de reparație a pistei de bază sunt în regim non stop, iar activitatea operațională a aeroportului nu este afectată datorită noii piste de aterizare decolare, pe care se efectuează zborurile.

Cea de-a doua pistă a aeroportului este un proiect unic pentru Republica Moldova realizat cu succes de Avia Invest.

Pista de decolare si aterizare cu o lungime de 2383 m şi o lăţime de 45 m a fost construită utilizând cele mai performante tehnici, materiale şi echipamente.

Reprezentanții companiilor aeriene, aeronavele cărora au decolat și aterizat pe noua pistă, nu au ezitat să-și împărtășească primele impresii după efectuarea zborurilor.

“Noua pistă de la Aeroportul Chișinău este superbă. Este dreaptă, netedă, iar intrarea pe ea este largă și luminoasă, ceea ce este foarte important pentru un pilot. Comparativ cu alte țări, Aeroportul nostru se află într-o stare foarte bună, mai ales după ce a fost construită noua pistă. Aeroportul Chișinău are un raiting foarte mare și îl putem compara cu multe aeroporturi din țările europene. Odată ce a fost construită noua pistă, avioanele noastre nu se mai rețin la decolare și aterizare.” Igor Ciriusenco, pilot Air Moldova

Între timp, noua pistă a aeroportului a devenit și o atracţie pentru amatorii de aviaţie. Pe directia de aterizare 09, iubitorii de fotografii și pasionații de pictură captează poze inedite cu avioanele care sosesc în Capitală. La răsărit sau la apus, imaginile care surprind avionale în zbor sunt de-a dreptul impresionante. Totodată, o atmosferă deosebită au creat-o și pictorii de la Art-Studio “Семь цветов счастья“, care au oferit un masterclass chiar pe pistă.

Aeroportul Internaţional Chişinău deține o infrastructură ce corespunde celor mai
înalte standarde europene, iar acesta este un rezultat al proiectelor implementate de
Avia Invest.

Total
0
Shares
Total
0
Share