FOTO // Portul Ismail din regiunea Odesa și-a suspendat activitatea din cauza bombardamentelor rusești

Portul Ismail din regiunea Odesa și-a suspendat activitatea, în urma atacurilor cu rachete de noaptea trecută, scrie Reuters. Sursa mai notează că au ascensoarele, magaziile pentru cereale, instalațiile de producție și depozitare au fost avariate semnificativ, scrie Radiomoldova.md

Din cauza bombardamentelor, mai scrie Reuters, mai multe nave care se pregăteau să sosească în port pentru a încărca cereale ucrainene, au staționat.

În noaptea de 27 iulie, armata rusă a atacat una dintre clădirile administrației portuare din regiunea Odessa. Rachetele au fost trase dintr-un submarin din Marea Neagră la o altitudine foarte scăzută, ceea ce a făcut dificilă detectarea.

Președintele României Klaus Iohannis, a condamnat atacurile Rusiei asupra porturilor de pe Dunăre ca fiind inacceptabile și crime de război.

„Cerealele ucrainene au potențialul de a hrăni milioane de oameni din întreaga lume. Cu toate acestea, Rusia a ales calea uciderii, înfometării și terorismului”, declarat Ministerul Apărării al Ucrainei pe Twitter .

Rusia a lansat o serie de atacuri aeriene împotriva porturilor fluviale dunărene, după ce s-a retras luna trecută dintr-un acord intermediat de ONU care a permis Ucrainei să exporte 33 de milioane de tone de cereale și semințe oleaginoase în ultimele 12 luni.

Moscova a avertizat, de asemenea, că va trata transportul civil ca „ potențiali transportatori de mărfuri militare”, deși navele comerciale au continuat să traverseze Dunărea, care este cea mai bună rută rămasă a Ucrainei către lumea exterioară, acum că principalele sale porturi din Marea Neagră sunt închise.

Total
0
Shares
Total
0
Share