Alte știri

FOTO // Preacuviosul Părinte Veniamin, înjunghiat într-un apartament din Capitală, a fost înmormântat în curtea bisericii unde a slujit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preacuviosul Părinte Veniamin Gaiţ, slujitor la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Gara Rediul Mare, comuna Grinăuţi, Ocnița, a fost condus ieri, 22 iulie 2021, pe ultimul drum. Curtea bisericii a devenit neîncăpătoare pentru mulţimea de lume care a venit să-şi ia rămas bun de la părintele duhovnicesc, informează Unica.md

Preacuviosul Părinte Veniamin Gaiţ a slujit mai mulţi ani, mai întâi la biserică veche cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” şi apoi la biserica nouă cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Gara Rediul Mare, comuna Grinăuţi, potrivit unui comunicat al Episcopiei de Bălți,

Slujba înmormântării a fost oficiată de PS Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi din cadrul Episcopiei de Bălţi. După ocolirea tipiconală a sfântului locaş, purtând coşciugul cu trupul neînsufleţit al părintelui, nou-adormitul în Domnul, ieromonahul Veniamin, a fost înmormântat în curtea bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” unde a slujit ultima vreme.

Antonie a menţionat că prin trecerea la cele veşnice a părintelui Veniamin, Episcopia de Bălţi ,,a pierdut un slujitor de nădejde şi un harnic misionar în propovăduirea adevărului eclesiastic şi istoric în spaţiul basarabean, dar a câştigat un mijlocitor şi un rugător către Domnul”.

Slujba înmormântării a fost precedată de oficierea Sfintei şi Dumnezeieşti Liturghii, de către PS Antonie, la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena”.

Părintele Veniamin Gaiţ a trecut la cele veșnice în ziua de luni, 19 iulie 2021, acesta fiind preotul care a fost înjunghiat mortal de către doi tineri într-un apartament de pe strada Ismail din capitală.

Părintele Veniamin a fost găsit fără suflare de viaţă într-un apartament din Chişinău. Agresorii au fost identificaţi, aceștia fiind doi tineri de 16 şi 19 ani, care riscă până la 15 ani de puşcărie.

Citește și: ”Prima Casă”: Prin intermediul programului până în prezent au fost procurate 6459 locuințe

loading...

Comments are closed.