FOTO // Pregătiri pentru ziua de 9 mai: Partidul ”Renaștere” a desfășurat campania „Panglica eroilor”

 

Astăzi, Iuri Vitneanski, unul dintre liderii Partidului „Renaștere”, a condus o campanie de comemorare a eroilor de război în orașul Chișinău. Sub deviza „Panglica Eroilor”, Vitneanski și echipa sa au instalat o panglică imensă în centrul orașului, invitând trecătorii să-și scrie numele strămoșilor care au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei, scrie sinteza.org

Această inițiativă vine în contextul în care președintele Sandu a interzis purtarea panglicilor Sfântului Gheorghe, echivalându-le cu purtarea armelor. În ciuda interdicției, Vitneanski afirmă că nimic și nimeni nu poate interzice memoria și onoarea celor care și-au sacrificat viața pentru libertatea țării.

”Da, președintele Sandu a interzis panglicile Sf. Gheorghe, practic echivalînd purtarea lor cu purtarea armelor. Dar nici ea, nici nimeni din gașca ei nu poate interzice memoria. Vom onora mereu memoria celor care și-au sacrificat viața în lupte pentru libertatea noastră de astăzi și vom avea grijă de veterani”, a menționat acesta.

Vitneanski de asemenea a notat că atât el, și colegii săi, sunt hotărâți să continue astfel de acțiuni de comemorare în ciuda presiunilor guvernamentale.

„Eu și camarazii mei suntem siguri că acțiuni ca cele de astăzi sunt foarte importante, mai ales în vremea noastră, cînd guvernele încearcă să ne răpească mîndria și tradițiile naționale. Dar noi nu vom permite ca acest lucru să se întîmple”, a conchis acesta.

Total
0
Shares
Total
0
Share