Alte știri

(Foto) Premierul Filip: Parteneriatul cu SUA are beneficii reale pentru cetățenii noștri, iar noi lucrăm acum pentru a-l face și mai puternic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Pavel Filip sa întâlnit, la Washington, cu congresmenii Pete Olson și David Price, copreşedinţi ai Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova din cadrul Congresului SUA. Subiectele discutate au vizat progresele țării noastre pe calea reformelor și determinarea autorităților pentru fortificarea dialogului cu partenerii occidentali.

Șeful Executivului a salutat introducerea pe agenda Congresului SUA a proiectului Rezoluţiei privind impulsionarea relaţiilor bilaterale SUA – Republica Moldova, promovată de cei 2 congresmeni. „Avem nevoie de sprijinul SUA pentru a asigura parcursul occidental al Republicii Moldova, astfel încât la sfârșitul mandatului acesta să devină ireversibil”, a menționat Pavel Filip.

Totodată, pe 20 iunie curent, pe agenda Camerei Reprezentanţilor a fost depusă și rezoluția prin care Congresul SUA susține Republica Moldova, Ucraina și Georgia, în efortul lor de a-și menține integritatea teritorială și suveranitatea politică.

pdm plahotniuc, Parteneriatul cu SUA are beneficii reale pentru cetățenii noștri, iar noi lucrăm acum pentru a-l face și mai puternic,

Moldova, Parteneriatul cu SUA are beneficii reale pentru cetățenii noștri, iar noi lucrăm acum pentru a-l face și mai puternic, pavel filipCongresmenii Pete Olson și David Price au reconfirmat importanţa dialogului strategic bilateral, subliniind oportunitatea extinderii Grupului de sprijin politic pentru țara noastră prin promovarea obiectivelor comune în cadrul mai multor comitete de profil şi pe agenda legislatorilor americani.

Grupul de sprijin politic pentru Republica Moldova din cadrul Congresului SUA a fost creat la 13 iunie 2017, în scopul menținerii unui dialog permanent în parteneriatul moldo-american, dar și a rolului Republicii Moldova în securitatea europeană şi energetică din Europa de Est.

pavel filip in sua, pdm 2018, rezolutia onu

relatia moldova sua, guvernarea pdm, vlad plahitniuc, cristina balan, trump

loading...

Comments are closed.