Politică

(Foto) Premierul Moldovei Pavel Filip s-a întâlnit cu Suveranul Pontif Papa Francisc la Iași

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Pavel Filip a efectuat o vizita la Iași, România, unde a participat la evenimentele prilejuite de călătoria apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc. Șeful Executivului a fost însoțit de ministrul Afacerilor Externe si Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, si ministrul Educației, Culturii si Cercetării, Monica Babuc.

Prim-ministrul a dat mâna cu Papa Francisc şi a menționat că este onorat să se afle printre pelerinii care au venit sa-l salute pe Suveranul Pontif. „Vizita Sanctității Sale Papa Francisc, desfășurată sub genericul „Să mergem împreună”, este una istorică și mult așteptată de zeci de mii de oameni, iar mesajul Sfântului Părinte de promovare a unității, a înțelegerii şi iubirii dintre oameni este de o importanță deosebită în lumea contemporană”, a spus Pavel Filip.

Premierul a exprimat gratitudine și pentru implicația umanitară și socială a Bisericii Romano-Catolice în Republica Moldova, inclusiv prin intermediul misiunii de caritate „Caritas-Moldova” şi a Fundației „Regina Pacis”.

În ciuda codului portocaliu de vreme rea, în piață s-au adunat peste 150 de mii de pelerini doritori să-l vadă pe Papa Francisc, care a ținut un discurs emoționant în care a îndemnat oamenii la iubire, unitate și să nu uite de rădăcini.

In ultimii ani, dialogul la nivel înalt dintre autoritățile Republicii Moldova și Sfântul Scaun s-a intensificat. În septembrie 2018, Eminența Sa Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Sfântului Scaun a efectuat o vizita la Chișinău.

Călătoria apostolică a Papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II, in 1999.

loading...

Comments are closed.