Social

(foto) Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a felicitat moldovenii cu ocazia sărbătorii „Limba Noastră”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi a venit cu un mesaj de felicitare pentru toți moldovenii cu ocazia sărbătorii naționale… Limba Noastră, spunând că numele acestei sărbători, a fost ales cu o înțelepciune, pentru ca fiecare locuitor al țării, indiferent de etnie să celebreze puterea și frumusețea acestei limbi.

În mesajul postat pe pagina Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi spune că denumirea limbii, este un motiv de ceartă permanent între cetățenii noștri. „A devenit un lucru firesc că societatea este divizată, iar gradul de intoleranță a atins în ultimii ani cote îngrijorătoare. Iată de ce, în această zi, vreau să vă rog să celebrăm fiecare cu respect unii pentru ceilalți, limba pe care o vorbim. „ se spune în mesajul președintelui Parlamentului.

Greceanîi spune că dacă politicienii au reușit să treacă peste orgolii, reușind să împace stânga cu dreapta, vor reuși să treacă și peste disputele semantice cu privire la limbă.

Spre sfârșitul mesajului, Zinaida Greceanîi a îndemnat toate etniile din Republica Moldova să păstreze limba, să o vorbească corect și să transforme această sărbătoare frumoasă, în una care să unească și să inspire generații.

loading...

Comments are closed.