Alte știri

(foto) Prima ședință a Guvernului într-un raion! Miniștrii în frunte cu Pavel Filip au plecat la Fălești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Azi cabinetul de miniștri de la Chișinău s-a deplasat la Fălești, unde au vorbit cu autoritățile locale despre situația din raion. Lucrurile din țară se văd mult mai realist atunci când ieși din birou. Acesta e motivul pentru care Pavel Filip și colegii săi din Guvern vor merge cu toții, săptămânal, în teritoriu.

„Lucrăm împreună, ne coordonăm și așa reușim să luăm cele mai bune decizii. Tot așa, vom reuși să rezolvăm problemele oamenilor, să reconstruim apeductul de aici, să dezvoltăm agricultura, să modernizăm școlile și spitalele. Am început deja să lucrăm la îmbunătățirea infrastructurii, prin programul „Drumuri bune pentru Moldova”. În lunile următoare, în Fălești, vor fi reabilitați peste 35 de kilometri de drumuri, valoarea lucrărilor fiind de peste 41 milioane de lei”, a declarat premierul Pavel Filip.

Agenții economici au mulțumit pentru posibilitatea de a avea discuții sincere și constructive și au vorbit despre problemele din activitatea lor. Printre acestea au fost menționate lipsa transparenţei în stabilirea taxelor locale, dificultăţile în sistemul de achiziţii publice, piața internă de desfacere limitată, dar şi problemele în autorizarea activității carierelor.

Amintim că în cadrul briefingului săptămânal organizat de către Partidul Democrat din Moldova, marți, 19 iunie, liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc a anunțat că există necesitatea ca miniștrii să meargă mai mult în teritoriu pentru a fi mai eficienți în rezolvarea problemelor din fiecare raion. „Pentru cetățenii Republicii Moldova, ar fi o bună oportunitate să discute nemijlocit cu miniștrii, să caute împreună soluții pentru rezolvarea problemelor pe care ei le au”, a spus Vlad Plahotniuc.

Prima ședință a Guvernului într-un raion, Miniștrii în frunte cu Pavel Filip au plecat la Fălești, pdm, plahotniuc, guvernarea democrata 

pavel filip, plahotniuc, guvernul republicii moldova, pdm

loading...

Comments are closed.