Politic

(foto) Programul „Capitalul matern” la Orhei, continuă: încă 64 de familii au primit îndemnizațiile pentru nou-născuți de 7 mii și 10 mii lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Încă 64 de familii din Orhei au primit indemnizații pentru nașterea copiilor, în cadrul programului „Capitalul matern”. Astfel, de la lansarea acestuia în 2015 și până în prezent, în total, peste 2 mii de familii au beneficiat de acest program, lansat în premieră în Republica Moldova.

Datorită acestui program, familiile fiecărui nou-născut din Orhei beneficiază de alocații suplimentare celor acordate de stat. Suma alocațiilor este de 7.000 de lei pentru primul copil și de 10.000 de lei pentru următorii nou-născuți.

Potrivit autorităților municipale, inițiativa a fost implementată pentru a stimula natalitatea în regiune, dar și a sprijini tinerele familii.

”Este un program foarte bun pentru că această sumă este necesară, este o alocație unică la naștere. Este un lucru binevenit și noi continuăm  această inițiativă”, a declarat Diana Memeț, primar interimar de Orhei.

Programul, care are drept scop sprijinirea tinerelor familii și, respectiv, creșterea natalității, este o premieră pentru Republica Moldova, dar face parte dintr-o strategie mai amplă dezvoltată de autoritățile locale de la Orhei pentru modernizarea localității și îmbunătățirii condițiilor de trai. Astfel, contribuția administrației la dezvoltarea tinerelor familii nu se reduce doar la acordarea ajutorului financiar la nașterea copilului. La Orhei este implementat și proiectul „locuințe sociale” pentru tinerii specialiști și angajații din sfera bugetară. De asemenea, pentru copii sunt modernizate capital grădinițele, fiind implementat și un sistem nou de alimentație de tip catering, astfel încât bucatele sunt preparate în condiții de restaurant și corespund celor mai înalte standarde în domeniu.

Proiectul social, ”Capitalul matern” este implementat și în comuna Jora de Mijloc, după ce conducerea administrației locale a fost preluată de vicepreședinta Partidului ȘOR, Marina Tauber.

loading...

Comments are closed.