FOTO // Protest cu elemente funerare în fața Parlamentului de la Chișinău

Membrii Partidului „Renaștere” au condus o ”procesiune funerară” până în fața Parlamentul Republicii Moldova. Sicriul și coroanele de flori au fost purtate într-un marș tăcut, semnificând pierderea viitorului țării, cu implicarea guvernării PAS, scrie sinteza.org

Această acțiune a venit ca răspuns la decizia recentă a Republicii Moldova de a se retrage din Comunitatea Statelor Independente, dar și denunțarea mai multor acorduri, care acoperă o gamă largă de domenii, de la cooperarea socială și culturală la securitatea națională.

Reprezentanții partidului au menționat într-un comunicat de presă că în timp ce Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) au promovat această retragere ca pe un pas către o integrare mai ”rapidă” în Europa și o distanțare de trecutul său post-sovietic, criticii susțin că această acțiune este o greșeală gravă. Ei argumentează că Moldova nu a oferit o alternativă reală și viabilă la relațiile consolidate cu partenerii săi din CSI, ci doar a promis ”beneficii” europene și îndepărtarea de o regiune cu care are legături istorice și economice profunde.

Această ieșire din CSI a fost caracterizată ca fiind un dezastru pentru economia Moldovei, cu critici care subliniază că lumea este mai mare decât Europa și că pierderea legăturilor cu alte state din CSI va avea consecințe pe termen lung asupra dezvoltării și stabilității țării.

Total
0
Shares
Total
0
Share