FOTO // Protest la Chișinău: ”Maia Sandu lovește în popor! Jos tirania galbenă!”

Mii de oameni s-au adunat din nou în centrul Capitalei, pentru a protesta împotriva guvernării PAS și Maiei Sandu, precum și față de acțiunile poliției, care, duminică, a evacuat forțat corturile din centrul Capitalei. Protestul urma să aibă loc în fața Președinției, însă poliția nu le-a permis oamenilor să manifesteze în fața instituției conduse de Maia Sandu. Protestatarii au cerut din nou demisia guvernării PAS, dar și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.

„Duminică, 1500 de polițiști au ieșit cu bâtele în fața unor oameni nevinovați. I-au alungat ca pe niște câini. Celor de la putere le este în cot de popor. Polițiștii au lovit în cei care le plătesc salariile. Sunt sigur că au dormit rău în această noapte. Am un mesaj pentru cei din MAI. Puterea vă folosește și își bate joc și de noi, și de voi. În nicio țara civilizată nu s-ar fi întâmplat ceea ce s-a întâmplat aseară în centrul Capitalei. Noi vom învinge și vom da jos această guvernare. Așa cum au măturat corturile ieri, exact așa va fi măturat și PAS de la putere”, a declarat consilierul fracțiunii Partidului „ȘOR”, Iurie Kuznețov.

La rândul ei, deputatul PCRM, Diana Caraman, a declarat că Maia Sandu, în loc să lupte cu sărăcia și corupția, luptă cu propriul popor.

„Stimați diplomați și oaspeți din vest, Maia Sandu minte de îngheață apele și se folosește de voi. Maia Sandu nu mai are susținere populară. Știu sigur că oamenii care au susținut-o, astăzi merg cu capetele plecate. Sunt singur că această clică va răspunde pentru tot răul pe care îl comite. Oamenii vor alegeri anticipate și acest lucru se va întâmpla. Mai devreme său mai târziu. Oamenii cer un singur lucru: demisia PAS și schimbarea puterii. Îi îndemn pe toți să vină la proteste, pentru a susține demersul oamenilor. A venit timpul să ne consolidăm eforturile și să strigăm toți într-un glas: Jos Maia Sandu!”, a declarat Diana Caraman.

„Vrem să trăim în țara noastră, vrem să avem fabrici și uzine, să se deschidă școli și grădinițe, universități. Maia Sandu a închis sute de școli când eram ministru al Educației, iar anul acesta a închis cinci universități. Cei care nu se gândesc la popor și trimit polițiștii să lovească în protestatari. Le-am spus polițiștilor, printre care știu că sunt și oameni de valoare, că ei nu trebuie să slujească regimul PAS, ci poporul. Jos PAS, Jos Maia Sandu, Noi suntem poporul”, a declarat, la rândul său, consilierul CMC din partea Partidul „ȘOR”, Serghei Burgudji.

În același timp, vicepreședintele raionului Orhei, Tatiana Platon, a declarat că, duminică, poliția, la ordinul Maiei Sandu, a călcat în picioare Constituția Republicii Moldova.

„De ieri, nu mai suntem republica pentru care am luptat în anii ’90, nu mai suntem un stat democrat, nu mai există legi și nici constituție. Atâta timp cât poporul nu are dreptul să iasă în stradă, să-și ceara drepturile și să fie auzit – noi nu mai avem stat. Timp de 40 de zile nu a ieșit niciun demnitar în fața noastră. Nu au ieșit să ne întrebe ce veți face la iarnă, pentru că lor le este indiferent de popor. Suntem aici și vom fi tot mai mulți de fiecare dată. Noi am obosit să trăim în mizeria pe care ne-a adus-o PAS. Noi nu cerem multe. Cerem un trai decent în țara noastră”, a declarat Tatiana Platon.

Amintim că, duminică, sute de mascați și carabinieri au intervenit, și au evacuat cu forța toate corturile instalate de protestatari în Orășelul Schimbării, amenajat în fața Parlamentului, dar și pe cele amplasate pe bulevardul Ștefan cel Mare și în preajma Președinției.

Total
0
Shares
Total
0
Share