FOTO // Protest spontan la Ambasada SUA din Chișinău: „Blinken, go home!”

Tinerii din echipele de tineret ale partidelor din Blocul politic „Victorie” au protestat în fața Ambasadei SUA din Chișinău, în contextul vizitei lui Antony Blinken în țara noastră. Aceștia au scandat că Republica Moldova nu are nevoie de NATO și că influența americană asupra țării trebuie eliminată.

Tinerii au afișat bannere prin care i-au transmis lui Blinken să se întoarcă acasă, cu mesaje precum „Blinken, go home”, „No NATO, NO problems” și „Hands off Moldova”. În timpul protestului, aceștia s-au stropit cu o soluție lichidă de culoare roșie, simbolizând sângele vărsat în războaiele susținute de americani în diverse țări: Vietnam – 1964; Liban – 1982; Libia – 1986; Iugoslavia – 1999.

Participanții au accentuat că sprijină o politică externă neutră și că doresc ca Republica Moldova să rămână nealiniată în conflictele internaționale. Ei au menționat că vizita lui Blinken reprezintă o formă de presiune asupra politicii interne a țării și au subliniat importanța păstrării suveranității și independenței Republicii Moldova, fără intervenții externe.

Șefa statului, Maia Sandu, va avea o întrevedere astăzi, 29 mai, cu Secretarul de stat american, Antony Blinken, aflat în vizită la Chișinău. Aceasta este a doua vizită a lui Antony Blinken în Republica Moldova, după cea din martie 2022.

Total
0
Shares
Total
0
Share