FOTO // Radarul antirachete a ajuns la Chișinău

Armata Națională a recepționat un sistem de supraveghere aeriană. Acesta a ajuns recent la Chișinău, pe cale aeriană.

Radarul a fost achiziționat din bugetul național de apărare, prin intermediul companiei franceze „THALES”, care a asigurat sprijinul informațional și logistic.

Potrivit Ministerului Apărării, sistemul respectiv este vital pentru consolidarea capacităților din domeniul apărării antiaeriene ale Republicii Moldova.

„În contextul actual de securitate, siguranța cetățenilor noștri este o prioritate. Ultimele incidente de încălcare a spațiului aerian al țării noastre au readus în vizorul autorităților necesitatea stringentă de consolidare a capacităților de apărare ale Republicii Moldova. Acest sistem, care va asigura monitorizarea întregului spațiu aerian al țării, va completa seria de măsuri întreprinse în scopul dotării, la standarde internaționale, a Armatei Naționale. În acest sens, exprim gratitudine conducerii țării pentru atenția acordată domeniului de apărare, dar și partenerilor noștri externi, printre care Republica Franceză, pentru susținerea oferită în realizarea acestui deziderat”, a spus ministrul.

Achiziționarea sistemului de supraveghere aeriană vine în contextul consolidării capacităților de apărare ale țării noastre și modernizării Armatei Naționale.

Total
0
Shares
Total
0
Share