Alte știri

(Foto) Reacția internauților după ce Nata Albot a atacat polițistul, care nu a dorit să răspundă în rusă șoferului!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zeci poate chiar sute de moldoveni au reacționat astăzi pe Facebook la postarea făcută de Nata Albot prin care activista critică comportamentul polițistului Andrei Rotaru, cel care nu a dorit să răspundă în limba rusă unui șofer din Găgăuzia, și a insistat să discute în limba română. Oamenii se arată foarte supărați că Nata Albot a luat apărarea șoferului vorbitor de limbă rusă și a criticat organele statului (MAI, IGP) pentru că nu l-au pedepsit pe tânărul polițist din Hâncești pentru fapta sa.

Spre exemplu, Ana Guțu a scris că susține atitudinea polițistului Andrei Rotaru: „Cei care văd în ea discriminare – sunt de fapt făuritorii națiunii civice moldoveneşti. Mai nou – ne dau sfaturi semidocte de peste ocean. Keep calm, suntem români, suntem la noi acasă. Iar coloniştii de orice seminție în a zecea generație să ne învețe limba noastră cea română. Şi lăsați refrenul comunist despre RM – stat polietnic!”. 

La știrea „Nata Albot condamnă comportamentul polițistului, care a vorbit în limba română cu un locuitor al Găgăuziei” postată pe pagina Republica Moldova s-au adunat peste o sută de comentarii și majoritatea au contrazis-o pe moldoveanca stabilită în Canada. „Dar Nata Albot nu vrea să le spună tuturor cetățenilor din Moldova că e regretabil faptul sa trăiești în Moldova și nu Cunoști limba de stat”, a întrebat Efrosinia Chicerman-Ionel într-un comentariu. „Foarte corect a procedat polițistul. Să știe toți locuitorii Pepublicii Moldova limba de stat, limba Româna”, a adăugat Ludmila Agachi.

„O credeam mai deșteaptă pe Albot asta, vai și amar de viața ei”, a scris internautul Povestca Vadim. Comentarii și postari asemănătoare sunt foarte răspândite pe diverse profile, pagini și grupuri din Facebook. În capturile foto de mai jos vă puteți convinge de acest lucru.

maia sandu si nata albot, tv8 natalia morari politica

loading...

Comments are closed.