Politic

(Foto) Reparația Președinției Republicii Moldova s-a terminat. Iată cum arată clădirea acum!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În 2009, Președinția a devenit obiectul răzbunării sutelor de protestatari care au ieșit la 7 aprilie în Piața Marii Adunări Naționale. În consecință, instituția a fost împrejmuită cu un gard și lăsată de izbeliște. Aproape zece ani mai târziu, gardul de protecție a fost scos, dezvăluind Președinția reparată din bani oferiți de Guvernul Turciei, transmite unimedia.info.

Președinția ar urma să fie inaugurată în timpul vizitei președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, care vine în Chișinău în perioada 16-17 octombrie curent.
 

Lucrările de reparație a sediului Președinției, care a fost distrusă în urma protestelor din șapte aprilie 2009, au început în februarie curent. Clădirea Președinției Republicii Moldova a fost reparată de o companie de construcții din Ankara, este vorba de firma „Sonbay”. Aceasta a fost desemnată în urma unei licitații organizate de Agenția Turcă de Coordonare și Cooperare (TIKA).

Reparația instituției prezidenţiale de la Chişinău reprezintă o donație oferită poporului moldav din partea poporului turc, potrivit lui Igor Dodon.

Presedintia RM
Presedintia RM
Presedintia RM
Presedintia RM
Presedintia RM
Presedintia RM
Presedintia RM
loading...

Comments are closed.